- Berichten
- 231
Vandaag een easy sunday. We hadden nog geen idee wat we wilde eten. In de vriezer lagen nog ribfingers. Deze eruit gehaald en in de verpakking in koud water laten ontdooien. Voor de kids moesten we even langs de supert voor wat kipfilet. Ik wilde kipnuggets voor ze maken.
Rond vier uur de Q aangeslingerd en wat zones gecreeerd. Skillet verwarmen voor wat groente te bereiden.
Voor de nuggets drie borden klaargezet. Eén voor bloem, één voor het ei en één voor de verkruimelde dorito's.
Nadat de Q op 210gr stond de kippies op het indirecte deel gelegd, de champignons en ui in de skillet.
Als het goed is, hebben de kippies na zo'n 18min een kerntemperatuur van 70gr. Bij 50gr heb ik de ribfingers, alleen met peper en zout bestrooid, op het directe deel erbij gelegd. Zodra de fingers gaar begonnen te worden, heb ik nog wat baby asperges erbij gelegd, even direct om daarna bij de champignons en ui te doen. Als laatste heb nog de fingers op het directe deel gelegd voor nog een betere "crunch".
Al met al was het een makelijke bereiding, belangrijkste was dat het lekker smaakte....
Ribfingers & nuggets, met een warme salade van groene asperges, champignons en ui met als dressing een beetje balsimicocreme. Als sidedish wat gebakken aardappelkwartjes.
Rond vier uur de Q aangeslingerd en wat zones gecreeerd. Skillet verwarmen voor wat groente te bereiden.

Voor de nuggets drie borden klaargezet. Eén voor bloem, één voor het ei en één voor de verkruimelde dorito's.


Nadat de Q op 210gr stond de kippies op het indirecte deel gelegd, de champignons en ui in de skillet.
Als het goed is, hebben de kippies na zo'n 18min een kerntemperatuur van 70gr. Bij 50gr heb ik de ribfingers, alleen met peper en zout bestrooid, op het directe deel erbij gelegd. Zodra de fingers gaar begonnen te worden, heb ik nog wat baby asperges erbij gelegd, even direct om daarna bij de champignons en ui te doen. Als laatste heb nog de fingers op het directe deel gelegd voor nog een betere "crunch".



Al met al was het een makelijke bereiding, belangrijkste was dat het lekker smaakte....
Ribfingers & nuggets, met een warme salade van groene asperges, champignons en ui met als dressing een beetje balsimicocreme. Als sidedish wat gebakken aardappelkwartjes.


