- Berichten
- 3.148
Het is weer woensdag.
En zoals jullie misschien nog herinneren is het mijn papadag. Dat betekend dat ik woensdag tussen 1 en 3 of 4u tijd voor mijzelf heb.
Er was nog geen eten in huis. Ik mocht kiezen wat we aten.. omdat ik nu al een paar weken een PS5 heb, heb ik savonds niet zoveel oog meer voor de vrouw.. slecht hè.
Ik dacht, ik ga eens iets kiezen wat vooral zij erg lekker vind. Boek 1 doorgebladerd. Boek 2 gekeken. Door het forum gescrollt.. en toen het boek van Julius weer eens geopend. Ik stuitte op de Ultimate Vega Burger. Juist, Engels en Nederlands door elkaar, maar zo noemt ie m echt.
Recept doorlezen, blijkt dat hij geen zout gebruikt in de burger zelf. Dat is mooi want dan kan zoonlief ook mee eten. De boodschappen gehaald en zodra de kleine lag te tukken ben ik begonnen.
Begonnen met de burger saus. Hevig geïnspireerd door die van Julius (JGB burgersaus).
Teentje knoflook, rode ui, 3/4e mayo, 1/4e ketchup.
Julius doet daar nog augurk in. Maar die was ik vergeten mee te nemen. (Lees; dacht dat we die wel hadden, enorme deceptie toen ik de koelkast open trok).
We hadden nog wel komkommer. Ik hoor u denken: "dat is niet hetzelfde". Nee dat klopt..
Om dit toch hetzelfde te laten lijken heb ik 3 tl suiker in een pannetje gedaan met een goeie scheut witte wijn azijn en al roerend verwarmd tot de suiker was opgelost. De komkommer in kleine blokjes gesneden en toen de azijn was afgekoeld samen in een bakje gedaan om te pekelen (toch?).
Toen een pannetje rijst van 100g opgezet met kokend water. Na bereidingstijd laten afkoelen tot handwarm.
Nu het echte werk. De zwarte bonen uitgespoeld en in een bak gedaan. Deze met de staafmixer tot puree geknalt. Vervolgens een groene paprika klein gesneden en in de staafmixkeukenmachine gedaan. We hebben maar een kleintje dus elk ingrediënt moest er apart in, en uit voordat het volgende ingrediënt ging.
Hetzelfde uitgevoerd met één wit uitje en 80g champignon.
En uiteindelijk nog 6, ja ZES teentjes knoflook.
Een halve bol mozzarella klein gesneden en gemengd met de afgekoelde rijst. Ook deze even door dat kleine rotdinv gehaald en toegevoegd aan de rest.
En deze quote is voor @Sander72 ;
"ANNNNNNNNNNND WE MIX"
Dat zag er al goed uit.
2 eieren losgeklopt en hierbij 1 el gemalen komijnzaad, en een snufje cayennepeper (recept zegt 1 el, maar zoonlief eet mee hè).
Alles bij het mengsel, en vervolgens panko gebruikt om een mooie massa te maken. Net gehaktballen?
Vervolgens een staaf gemaakt en door 6en gedeeld. Het grootste deel nog een keer gesplitst zodat zoonlief er 2 keer van kan eten.
Deze naar de koelkast verhuisd in de hoop dat ze wat opsteven.
Burgers done.
Broodjes lagen klaar.
Saus is klaar.
Sla is klaar.
Julius serveert m in zijn boek met mijn favo burger topping; gesmoorde ui.
Dus, uitje gepakt, halve ringen (lekker groot laten) gesneden, in een pannetje met genoeg boter en bruine basterdsuiker. Lekker laten pruttelen en vooral laten gaan, af en toe roeren en genieten van de heerlijke geur.
En toen moest ik een gigantische bende opruimen want ergens daaronder zat mijn keuken. Je voelt hem al aankomen hè?
Alles schoon, tijd om in de tuin te genieten van de zon, en zoonlief wordt wakker zodra mijn billen de stoel raken. Lekker man!
We lopen wel even naar opa en oma, gaan we daar even in de zon zitten.
En dat mocht.
En opa had ook nog iets lekkers voor erbij.
Biertje leeg, weer naar huis. Weber aan.
Het recept zegt "Maak zes burgers van dit deeg en bak 5 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Laat afkoelen."
Lieve Julius, wtf. Dit is een BBQ boek! Gewoon ff indirect leggen jongen!
Dus dat ook gedaan. Ik denk dat hij dit doet om het ei te laten stollen zodat de burger beter bij elkaar blijft. En dit laatste is nog wel eens een probleem bij zelf gemaakte zwarte bonen burgers.. dus even in een braadslede gedaan en indirect gelegd. De voorraad burgers heb ik dit ook bij gedaan, zodat die tzt alleen nog afgegrild hoeven te worden.
De saus! Snel de komkommer geproefd; spot on!
Toegevoegd aan de saus, samen echt een goeie combi. Augurk was makkelijker geweest, maar dit bezorgde een hoop pret.
De burgers droogde wat uit dus ging ze afgrillen. Best dikke jongens en door vanaf het begin al voorzichtig te draaien heb ik alles heel kunnen laten. Ondertussen de broodjes gegrild.
Toen ze een grill streepje hadden ben ik het broodje op gaan maken.
Onderkant, sla, gesmoorde ui, burger, burgersaus, top.
Proeven!
Lekker zeg!
Komijn proef je goed, hele geoie smaken en lekkere bite. Uiteraard blijft het een zwarte bonen burger dus bij de eerste hap knoei je al. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik ging zelfs voor een tweede!
Echt super lekker.
En het belangrijkste, de vrouw vond hem super lekker. Daar deden we het voor. En zoonlief? Die begon te gillen dat hij ook nog een stuk van papa's 2e burger wilde! Grand succes dus.
Nu wel flinke knoflook smaak op de bank nog..
Bedankt voor het lezen!
En zoals jullie misschien nog herinneren is het mijn papadag. Dat betekend dat ik woensdag tussen 1 en 3 of 4u tijd voor mijzelf heb.
Er was nog geen eten in huis. Ik mocht kiezen wat we aten.. omdat ik nu al een paar weken een PS5 heb, heb ik savonds niet zoveel oog meer voor de vrouw.. slecht hè.
Ik dacht, ik ga eens iets kiezen wat vooral zij erg lekker vind. Boek 1 doorgebladerd. Boek 2 gekeken. Door het forum gescrollt.. en toen het boek van Julius weer eens geopend. Ik stuitte op de Ultimate Vega Burger. Juist, Engels en Nederlands door elkaar, maar zo noemt ie m echt.
Recept doorlezen, blijkt dat hij geen zout gebruikt in de burger zelf. Dat is mooi want dan kan zoonlief ook mee eten. De boodschappen gehaald en zodra de kleine lag te tukken ben ik begonnen.
Begonnen met de burger saus. Hevig geïnspireerd door die van Julius (JGB burgersaus).
Teentje knoflook, rode ui, 3/4e mayo, 1/4e ketchup.
Julius doet daar nog augurk in. Maar die was ik vergeten mee te nemen. (Lees; dacht dat we die wel hadden, enorme deceptie toen ik de koelkast open trok).
We hadden nog wel komkommer. Ik hoor u denken: "dat is niet hetzelfde". Nee dat klopt..
Om dit toch hetzelfde te laten lijken heb ik 3 tl suiker in een pannetje gedaan met een goeie scheut witte wijn azijn en al roerend verwarmd tot de suiker was opgelost. De komkommer in kleine blokjes gesneden en toen de azijn was afgekoeld samen in een bakje gedaan om te pekelen (toch?).
Toen een pannetje rijst van 100g opgezet met kokend water. Na bereidingstijd laten afkoelen tot handwarm.
Nu het echte werk. De zwarte bonen uitgespoeld en in een bak gedaan. Deze met de staafmixer tot puree geknalt. Vervolgens een groene paprika klein gesneden en in de staafmixkeukenmachine gedaan. We hebben maar een kleintje dus elk ingrediënt moest er apart in, en uit voordat het volgende ingrediënt ging.
Hetzelfde uitgevoerd met één wit uitje en 80g champignon.
En uiteindelijk nog 6, ja ZES teentjes knoflook.
Een halve bol mozzarella klein gesneden en gemengd met de afgekoelde rijst. Ook deze even door dat kleine rotdinv gehaald en toegevoegd aan de rest.
En deze quote is voor @Sander72 ;
"ANNNNNNNNNNND WE MIX"
Dat zag er al goed uit.
2 eieren losgeklopt en hierbij 1 el gemalen komijnzaad, en een snufje cayennepeper (recept zegt 1 el, maar zoonlief eet mee hè).
Alles bij het mengsel, en vervolgens panko gebruikt om een mooie massa te maken. Net gehaktballen?
Vervolgens een staaf gemaakt en door 6en gedeeld. Het grootste deel nog een keer gesplitst zodat zoonlief er 2 keer van kan eten.
Deze naar de koelkast verhuisd in de hoop dat ze wat opsteven.
Burgers done.
Broodjes lagen klaar.
Saus is klaar.
Sla is klaar.
Julius serveert m in zijn boek met mijn favo burger topping; gesmoorde ui.
Dus, uitje gepakt, halve ringen (lekker groot laten) gesneden, in een pannetje met genoeg boter en bruine basterdsuiker. Lekker laten pruttelen en vooral laten gaan, af en toe roeren en genieten van de heerlijke geur.
En toen moest ik een gigantische bende opruimen want ergens daaronder zat mijn keuken. Je voelt hem al aankomen hè?
Alles schoon, tijd om in de tuin te genieten van de zon, en zoonlief wordt wakker zodra mijn billen de stoel raken. Lekker man!
We lopen wel even naar opa en oma, gaan we daar even in de zon zitten.
En dat mocht.
En opa had ook nog iets lekkers voor erbij.
Biertje leeg, weer naar huis. Weber aan.
Het recept zegt "Maak zes burgers van dit deeg en bak 5 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Laat afkoelen."
Lieve Julius, wtf. Dit is een BBQ boek! Gewoon ff indirect leggen jongen!
Dus dat ook gedaan. Ik denk dat hij dit doet om het ei te laten stollen zodat de burger beter bij elkaar blijft. En dit laatste is nog wel eens een probleem bij zelf gemaakte zwarte bonen burgers.. dus even in een braadslede gedaan en indirect gelegd. De voorraad burgers heb ik dit ook bij gedaan, zodat die tzt alleen nog afgegrild hoeven te worden.
De saus! Snel de komkommer geproefd; spot on!
Toegevoegd aan de saus, samen echt een goeie combi. Augurk was makkelijker geweest, maar dit bezorgde een hoop pret.

De burgers droogde wat uit dus ging ze afgrillen. Best dikke jongens en door vanaf het begin al voorzichtig te draaien heb ik alles heel kunnen laten. Ondertussen de broodjes gegrild.
Toen ze een grill streepje hadden ben ik het broodje op gaan maken.
Onderkant, sla, gesmoorde ui, burger, burgersaus, top.
Proeven!
Lekker zeg!
Komijn proef je goed, hele geoie smaken en lekkere bite. Uiteraard blijft het een zwarte bonen burger dus bij de eerste hap knoei je al. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik ging zelfs voor een tweede!
Echt super lekker.
En het belangrijkste, de vrouw vond hem super lekker. Daar deden we het voor. En zoonlief? Die begon te gillen dat hij ook nog een stuk van papa's 2e burger wilde! Grand succes dus.
Nu wel flinke knoflook smaak op de bank nog..

Bedankt voor het lezen!