Bierbuikburggraaf
Sprokkelaar
- Berichten
- 36
Van de week kwam ik bij cully een recept tegen uit het nieuwe boek van jort althuizen die ons zo lekker leek dat er niet langer als een week mee gewacht kon worden.
vanmorgen vroeg lekker een kilo buikspek gehaald bij de vleesboerderij en meteen aan de slag gegaan.
we zijn begonnen met het schoonspoelden van het vlees en de run er op te doen. De run bestond uit zout zwarte peper suiker knoflook en ui. Lekker het buikspek mee ingevreven en daarna opgebonden met slagerstouw. Ondertussen de bbq opgestookt met de snake methoden en kersen rookboete toegevoegd. Het buikspek er op gelegd en 4 uurtjes laten roken tot een kern temperatuur van 70 graden.
ondertussen een sausje gemaakt van ipa bier ahorn siroop ui knoflook azijn en soja. Lekker in laten koken tot het een mooie plakkerige saus werd.
tegelijk de topping gemaakt van cashew noten zilver ui augurk en piccalilly.
Toen het buikspek klaar was in dikke plakken gesneden. (We hebben meteen vier potjes in de vriezer gedaan) twee plakken in gesmeerd met de saus de bbq opgestookt en lekker afgegrild.
We hadden ook een courgette gevuld met ui paprika champignon en kaas dus dat was meteen een mooi bijgerecht. Met frieten van de plaatselijke snackbar.
Als toetje hadden we een scorpino gemaakt en zodoende hadden we nog wat cava over die wij verrassend goed vinden smaken bij de speklappen.
heeft er trouwens iemand tips voor cocktails op de bbq?
vanmorgen vroeg lekker een kilo buikspek gehaald bij de vleesboerderij en meteen aan de slag gegaan.
we zijn begonnen met het schoonspoelden van het vlees en de run er op te doen. De run bestond uit zout zwarte peper suiker knoflook en ui. Lekker het buikspek mee ingevreven en daarna opgebonden met slagerstouw. Ondertussen de bbq opgestookt met de snake methoden en kersen rookboete toegevoegd. Het buikspek er op gelegd en 4 uurtjes laten roken tot een kern temperatuur van 70 graden.
ondertussen een sausje gemaakt van ipa bier ahorn siroop ui knoflook azijn en soja. Lekker in laten koken tot het een mooie plakkerige saus werd.
tegelijk de topping gemaakt van cashew noten zilver ui augurk en piccalilly.
Toen het buikspek klaar was in dikke plakken gesneden. (We hebben meteen vier potjes in de vriezer gedaan) twee plakken in gesmeerd met de saus de bbq opgestookt en lekker afgegrild.
We hadden ook een courgette gevuld met ui paprika champignon en kaas dus dat was meteen een mooi bijgerecht. Met frieten van de plaatselijke snackbar.
Als toetje hadden we een scorpino gemaakt en zodoende hadden we nog wat cava over die wij verrassend goed vinden smaken bij de speklappen.
heeft er trouwens iemand tips voor cocktails op de bbq?