BasBQ
Beef en Steak

Jerk Chicken

M

Michiel

Gast
Vanavond weer een keer Jerk Chicken gemaakt.

Ingredienten voor de marinade
225 gr. Ui, 2 Habaneros of scotch bonnet pepers, 50 gr. Verse gember (geschild), ½ tsp Piment (allspice), 15 gr.  Verse thyme blaadjes, 1 tsp Gemalen  zwarte peper, 120 ml. Witte wijn azijn, 120 ml. Donkere sojasaus

en als bijgerecht rice and beans (of Rice and peas)

de kip gedurende 20 minuten direct gegrild en af en toe ingesmeerd met wat van de (appart gehouden) marinade.
tijdens het grillen heb ik nog een blokje hickory toegevoegd bij gebrek aan pimenthout

IMG_9419.jpg


IMG_9424.jpg


IMG_9421.jpg


de ingredienten voor de rice and beans
IMG_9414.jpg


IMG_9428.jpg
 

Mike v R

Forum Meubilair
 
 
 
 
Berichten
10.409
Ik denk zomaar,dat hel heel lekker was. ;)
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
ziet er heerlijk uit, ga met de rest mee ;)
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.424
Lijkt me heel lekker Michiel, is het heel erg scherp?
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.684
Ik zie maar één onschuldig pepertje liggen, dus ik denk dat het mee valt ;)
 
M

Michiel

Gast
Het pepertje van de foto was voor door de Rice and beans en die is inderdaad niet erg scherp. Ook de Jerk Chicken valt erg mee, ik had er 1 Habanero door zitten, maar je kan er ook 2 of 3 in gooien als je het erg scherp wil maken :)
 
Bovenaan Onderaan