Weer eens wat geexperimenteerd op de WSM..... Italiaans gehaktbrood met spinazie en mozzarella....

Ingredi?nten
300 gram spinazie
olijfolie
500 gram gehakt h.o.h.
1 teen knoflook, geperst
20 gram platte peterselie, grof gehakt
2 eieren
paneermeel
50 gram Parmezaanse kaas
versgemalen zwarte peper
(zee)zout
6 plakken rauwe of gekookte ham (bijvoorbeeld Parma)
1 bol mozzarella, in schijfjes
2 pakjes spek
Bereiden
Bak de spinazie in de olijfolie in een hapjespan of wok tot de groente geslonken is. Druk in een vergiet al het vocht eruit en hak de spinazie heel fijn. Maak het gehakt aan met de fijngehakte spinazie, knoflook, de eieren, Parmezaanse kaas en zoveel paneermeel als nodig is om een mooi zacht, niet plakkend gehakt te maken. Kruiden met peper en zout naar smaak.
Leg een vel bakpapier op het aanrecht en druk het gehakt uit tot een dikke rechthoekige plak. Beleg deze met de ham en de schijfjes mozzarella. Rol met behulp van het bakpapier het vlees op tot een ferme rol. Rol de fatty daarna in een matje van spek.
Verwarm de BBQ voor op 150-180 graden. Gebruik evt een milde houtsoort. Bv appel of kers: gehakt neemt gauw de rooksmaak over. Een sterke houtsoort kan overheersend worden. Leg de fatty op de BBQ en laat hem garen tot een kerntemperatuur van 71 graden. In mijn geval duurde dit zo'n 1,5 uur.
Neem de fatty van de BBQ en laat hem 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Garneren met fijngehakte peterselie.
Eet smakelijk!
En uiteraard de plaatjes (want anders is het niet gebeurd....
)













Ingredi?nten
300 gram spinazie
olijfolie
500 gram gehakt h.o.h.
1 teen knoflook, geperst
20 gram platte peterselie, grof gehakt
2 eieren
paneermeel
50 gram Parmezaanse kaas
versgemalen zwarte peper
(zee)zout
6 plakken rauwe of gekookte ham (bijvoorbeeld Parma)
1 bol mozzarella, in schijfjes
2 pakjes spek
Bereiden
Bak de spinazie in de olijfolie in een hapjespan of wok tot de groente geslonken is. Druk in een vergiet al het vocht eruit en hak de spinazie heel fijn. Maak het gehakt aan met de fijngehakte spinazie, knoflook, de eieren, Parmezaanse kaas en zoveel paneermeel als nodig is om een mooi zacht, niet plakkend gehakt te maken. Kruiden met peper en zout naar smaak.
Leg een vel bakpapier op het aanrecht en druk het gehakt uit tot een dikke rechthoekige plak. Beleg deze met de ham en de schijfjes mozzarella. Rol met behulp van het bakpapier het vlees op tot een ferme rol. Rol de fatty daarna in een matje van spek.
Verwarm de BBQ voor op 150-180 graden. Gebruik evt een milde houtsoort. Bv appel of kers: gehakt neemt gauw de rooksmaak over. Een sterke houtsoort kan overheersend worden. Leg de fatty op de BBQ en laat hem garen tot een kerntemperatuur van 71 graden. In mijn geval duurde dit zo'n 1,5 uur.
Neem de fatty van de BBQ en laat hem 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Garneren met fijngehakte peterselie.
Eet smakelijk!
En uiteraard de plaatjes (want anders is het niet gebeurd....












