Beef en Steak

International Bacon Day, zaterdag 1 september 2012

Als je hem helemaal vacuum trekt kan de pekel niet goed rondom het vlees komen. Kan je hem beter half vacuum trekken als dat kan.
 
Henny zei:
Heb ze trouwens net uit de vriezer gehaald, 3,2 kilo ;)

Zo! Dat is een flink stukkie varken!
 
Ik heb hem half vacuum getrokken en lijkt erg goed te gaan.
 
Dat is een goed idee, dat half vacuum trekken, dat ga ik doen. (dan is het ook goed lekdicht)

Bij mij zijn de 2 stukken samen 2,514 Kg .

Thx

Mac
 
Waarschijnlijk een domme vraag.
Wanneer moet ik beginnen met de zouten van het vlees?
 
Je buikspek moet een week in de cure staan en een nachtje drogen, dus als je hem er vrijdag in zet en volgende week vrijdag uit haalt en dan een nachtje in de koelkast laat drogen dan kun je het precies op Bacon Day roken ;)
 
Morgen even naar de makro dus...
 
Ik heb hier en daar gelezen dat wanneer ik Pinksalt of Leozout nodig heb om dat even te laten weten hier op het forum. Dus bij deze! Ik heb vandaag 2,5kg buikspek bij de Hanos gescoord en wil dan ook zeer binnenkort aan een bacon gaan beginnen.
 
Bob stuur even een pm naar Leo of Dominique dan wordt er wat Leozout op gestuurd.
Normaal gesproken mag je hiervoor ook een pm naar noskos of mij sturen, maar aangezien wij druk zijn met the Jack zijn Dominique of Leo handiger.
 
@Frits dank voor de info en ik zal later even een PM de deur uit doen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan