- Berichten
- 191
Via een website uit de UK (sausagemaking.org) heb ik Prague Powder / Instacure #1 online besteld.
Nu zie ik dat het nitrite % op het etiket iets afwijkt 5,88%, vs. de 6,25% die ik hier op het forum vaak voorbij heb zien komen.
Op de website zelf stond 6,25% vermeld. In de bekende baconcalculator wordt 6% vermeld.
Uiteindelijk is het volgens mij allemaal hetzelfde of niet? Maken die kleine verschillen nog iets uit voor de toepassing in de recepten?
Kan ik nu toch eens de Golden Bacon maken.
Nu zie ik dat het nitrite % op het etiket iets afwijkt 5,88%, vs. de 6,25% die ik hier op het forum vaak voorbij heb zien komen.
Op de website zelf stond 6,25% vermeld. In de bekende baconcalculator wordt 6% vermeld.
Uiteindelijk is het volgens mij allemaal hetzelfde of niet? Maken die kleine verschillen nog iets uit voor de toepassing in de recepten?
Kan ik nu toch eens de Golden Bacon maken.