Beef en Steak

Inside skirt was taai en eigenlijk niet te vr.. wat doe ik verkeerd?

avr zei:
76d816e5e3aabee7bcdd38e6c99d8171.jpeg

Groen= goed
Rood= fout

Ik zal het waarschijnlijk niet goed zien maar ik zou juist zeggen rood = goed en groen = fout in dit geval.
Hmmm, nog eens bekeken en je kunt het op 2 manieren zien.
Ik zag het als het mes haaks op de kleur en het stuk vlees in die richting op snijden.
Als je bedoelt het mes over de groene lijn halen klopt het inderdaad!
 
Je moet tegen de draad snijden en niet met de draad mee. Dus groen is goed.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

 
Heel toevallig van de week voor het eerst (outside) skirt klaargemaakt. Bij vd Valk in Voorschoten gehaald.
Ik moet zeggen dat ik het wel deels nog moest ontvliezen. Al zag je bijna niet dat er een vlies op zat. Het stuk wat ik had was zo'n 400 gram en 1cm dik. Gezien de dikte heb ik dit maar 40sec. per kant op zo'n heet mogelijk vuur gegrild. Resultaat pakte goed uit... super mals en sterke beef smaak. Geen ervaring mee, maar ik heb het idee als je dit stuk langzaam gaat garen het een schoenzool wordt. Zelf gegeten met pasta met roquefort saus.. is een aanrader. Van de week zal ik de insidesteak ook even halen om te kijken of er veel verschil zit tussen inside en outside steak

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan