BasBQ
Beef en Steak

indische kippedijen sate

 

kruit17 Jeroen

Stoker
Berichten
292
Vandaag de sate maar gemaakt op basis van het recept van Marcel Nas.

ingrediënten
900 gram.kippedijen

marinade
10 etl ketjap manis
4 teentjes knoflook geperst
4 tl Koriander blad
2 tl komijn
2 el bruine basterdsuiker
2 el olijf olie
1 citroen geperst
2 tl gemalen peper

Sate saus
1 ui
2 tenen Knoflook
3 el ketjap manis
1 potje pindakaas
1 tl sambal
1 el bruine suiker
melk

Bereiding sate

Snij de ui in stukken en pel de knoflook.
Doe de ui knoflook sambal ketjap bruinesuiker in een staaf mixer kom en pureer het.
Fruit het vervolgens aan in een pannetje met een scheutje olie.
Doe de pindakaas erbij en voeg melk toe tot de juiste dikte

Heb de kippedijen in kleine stukjes gesneden.
De marinade gemaakt en alles in een zip lock bag gedaan.
1 nachtje laten marineren.
De volgende dag de stukjes kippedijen aan de spiesjes geregen.
De bbq aangezet op de directe methode.
De spiesjes afgrild tot een kern temp van 70 graden
Bordje opgemaakt met eigen gemaakte sate saus.
En rijst.

Eetsmakelijk.

IMG_20210505_193209_904.jpg


IMG_20210505_193209_981.jpg


20210506_164155.jpg


20210506_165335.jpg


20210506_173032.jpg


20210506_174723.jpg


20210506_162000.jpg
 
Laatst bewerkt:
Lekker hoor! Kipsaté altijd goed, zal vast gesmaakt hebben :)
 
Dat zijn mooie spiesen, lekker groot ook!
Wat hou je aan voor kerntemperatuur van zo'n flesje Hertog Jan?
 
Mooie grote spiezen. Jij weet wel wat lekker is.
Had graag een stokje geproefd. 😋 😋
 
Mooie Sate ziet er goed uit.
Kleine kanttekening, Korianderblad is in Indonesie absoluut niet geliefd, dat gebruiken ze dus niet, Korianderzaad daarentegen wordt overvloedig gebruikt. De smaak van beiden is ook totaal anders. de smaken lijken in de verste verte niet op elkaar.
Gebruik van Olijfolie in Aziatische gerechten, zou ik niet doen dat doen ze daar ook niet, ze kennen het waarschijnlijk niet eens, gebruik een neutrale olie zoals Arachide olie of zonnebloemolie of sojaolie oid.
 
Mooie Sate ziet er goed uit.
Kleine kanttekening, Korianderblad is in Indonesie absoluut niet geliefd, dat gebruiken ze dus niet, Korianderzaad daarentegen wordt overvloedig gebruikt.
Gebruik van Olijfolie in Aziatische gerechten, zou ik niet doen dat doen ze daar ook niet, ze kennen het waarschijnlijk niet eens, gebruik een neutrale olie zoals Arachide olie of zonnebloemolie of sojaolie oid.
Dank u voor de tip. had geen Koriander zaad in huis dus dit maar.
 
Lekker recept hoor, lang geleden dat ik dit op de Q had.👍🔥
Wij hebben vaak ananas of perzik erbij.
 
Oooh, lekker

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Dat ziet er een fijne maaltijd uit. Die NasQ weet wel wat lekker is.
Fijn pilsje er bij, dat moet smullen geweest zijn
 
Terug
Bovenaan Onderaan