- Berichten
- 10.093
Hoi bbq collega's.
Na ge?nspireerd te zijn door dit draadje
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=13052.0
wilde ik dit ook wel eens maken. Het leek me erg lekker.
En vooral: het is weer eens wat anders dan hagelslag op je brood!
De ingredi?nten voor de pekel
1 liter water
40 gram zout
Knoflook
Ui
Kruidnagel
Tijm
(alles een beetje op gevoel en naar eigen smaak)

4 kipfilets "opengesneden" zodat je ze open kan klappen. Deze daarna voor 1,5 uur in de pekel

Droog gedept en per 2 gekruid en op elkaar gelegd. Het eerste stel met kerriepoeder en chilisaus. Het 2e paar met ras el hangout. Ook de ingredi?nten van de pekel (na deze te hebben afgegoten) een beetje op de filet laten zitten, dus de stukjes knoflook, ui, etc. Behalve de Kruidnagel
Vervolgens strak in de folie en een nachtje in de koelkast.

De volgende dag toch maar voor de zekerheid opgebonden. Was bang dat ze uit elkaar zouden vallen
Resultaat zijn 2 mooie mini rollade.

En dan eindelijk, na maanden, weer eens de wsm aan. En om dit te vieren meteen maar wat ribben erbij (na zo lang niet q-en ben je best zielig en heb je gewoon comfort food nodig
.)

Heb vervolgens 2-1-1 aangehouden voor de ribben en de kipfilet mee laten garen tot een kern van 74graden.


Eindresultaat



En wat vonden we ervan?
De ribben als vanouds. Wat hebben we die gemist zeg
En de kipfilet? Heerlijk, echt veeeeeel beter dan hagelslag. Dat wordt collega's jaloers maken tijdens de lunch volgende week B-)
Maar ook een paar dingen die beter kunnen.
1. Vaker bbq-en. Duurde langer dan anders voor de wsm op temperatuur was. Briketten zijn natuurlijk toch een beetje vochtig geworden afgelopen maanden.
2. Kipfilet is iets aan de droge kant. Volgende keer garen tot 70 graden?
Dank voor het kijken.
Rick
Na ge?nspireerd te zijn door dit draadje
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=13052.0
wilde ik dit ook wel eens maken. Het leek me erg lekker.
En vooral: het is weer eens wat anders dan hagelslag op je brood!
De ingredi?nten voor de pekel
1 liter water
40 gram zout
Knoflook
Ui
Kruidnagel
Tijm
(alles een beetje op gevoel en naar eigen smaak)

4 kipfilets "opengesneden" zodat je ze open kan klappen. Deze daarna voor 1,5 uur in de pekel

Droog gedept en per 2 gekruid en op elkaar gelegd. Het eerste stel met kerriepoeder en chilisaus. Het 2e paar met ras el hangout. Ook de ingredi?nten van de pekel (na deze te hebben afgegoten) een beetje op de filet laten zitten, dus de stukjes knoflook, ui, etc. Behalve de Kruidnagel

Vervolgens strak in de folie en een nachtje in de koelkast.

De volgende dag toch maar voor de zekerheid opgebonden. Was bang dat ze uit elkaar zouden vallen

Resultaat zijn 2 mooie mini rollade.

En dan eindelijk, na maanden, weer eens de wsm aan. En om dit te vieren meteen maar wat ribben erbij (na zo lang niet q-en ben je best zielig en heb je gewoon comfort food nodig


Heb vervolgens 2-1-1 aangehouden voor de ribben en de kipfilet mee laten garen tot een kern van 74graden.


Eindresultaat



En wat vonden we ervan?
De ribben als vanouds. Wat hebben we die gemist zeg

En de kipfilet? Heerlijk, echt veeeeeel beter dan hagelslag. Dat wordt collega's jaloers maken tijdens de lunch volgende week B-)
Maar ook een paar dingen die beter kunnen.
1. Vaker bbq-en. Duurde langer dan anders voor de wsm op temperatuur was. Briketten zijn natuurlijk toch een beetje vochtig geworden afgelopen maanden.
2. Kipfilet is iets aan de droge kant. Volgende keer garen tot 70 graden?
Dank voor het kijken.
Rick