Hoi ik ben Peter en ik wil mijn verslag met jullie delen over mij en mijn eerste echte bbq ervaring.
Ik ben nieuw op deze forum, ik kijk alleen al 2jaar mee.
Ik ben dan ook al 2jaar mijzelf aan het verdiepen in het bbqen.
Alleen nooit de zelfvertrouwen gehad om te beginnen.
Dit doe ik vaker, ergens mij in verdiepen, de lat erg hoog leggen en vervolgens denken dit te kunnen bereiken door het in 1x goed te doen. (Met de daarbij komende teleurstellingen)
Voor dat ik mij 2jaar geleden hier over in ging lezen had ik ooit een weber 57 master touch.
Hier heb ik lekkere diepvries frituur hambo's en frikandellen op geklaard.
Schandalig dat ik deze aan een oudijzerboer heb gegeven voordat ik het in mijn hoofd haalde daar echt iets op te grillen.
Ik heb sinds 2jaar een zzp collega die ons nog kleinschalige bedrijf ondersteund in het hoveniersvak.
Deze aardige kerel is al een tijdje thuis aan het braden en kokkerellen.
Van hem heb ik de interesse gekregen tot het bereiden van een heerlijk stukje vlees.
Ik eet weinig echt lekker vlees, dus mijn interesse was al snel aan de haak geslagen.
In afgelopen januari heb ik van mijn vader een bbq gekregen die hij met zijn kerstpakket had gekregen, Gusta Grillin'N'Chillin.
Ik dacht met zo'n naam zal het niet veel goeds zijn.
Mijn vader is niet van het bbq'en maar het bedrijf voor wie hij werkt is de hype stevig aanwezig.
Toen ik deze in ontvangst nam heb ik gelijk 1300gr cote de boeuf besteld bij bbquality in de veronderstelling dat ik die vast wel kon grillen op de gusta. (Het past)
Zo nu heb ik de bbq, het vlees en enige kennis.
Nu nog de brandstof...
In de brandstof topic had ik een vraag gesteld wat de kokos briketten zijn van het moment.
Ik had niet goed gekeken achteraf wat er was duidelijk nog het een en ander beschikbaar, Excuus!!
Vanmiddag na werk met die collega naast mooie wokkels ook 30kg fire up kokos briketten gehaald omdat ze in de aanbieding waren.
Achteraf spijt dat ik niet 1 zak heb gekocht want ik ga waarschijnlijk 1zak perjaar gebruiken als je ziet hoeveel er in de gusta past, haha "sad panda.."
Vanavond was ik zo enorm enthousiast dat ik alles bij elkaar had gehaald en toch een test zonder vlees moest doen om te kijken hoe stabiel de gusta is.
Ennog was ik niet goed voorbereid op een goede start.
Ik heb nog geen firestarter, dus heb ik een wokkel in een vergiet gedaan, aangestoken en een stuk of 5 briketten in gedaan.
Zal mijn vrouw blij mee wezen..
Ik heb de minion techniek gebruikt om zo geordend mogelijk te werk te gaan en aan een kant de briketten in de hens te steken.
Het geheel heeft zeker 3.5uur met fireup briketten vrij constant op temperatuur weten te houden rond de 200.
Ik wilde vooral even kijken hoelang ik de briketten op een bepaalde temp aan kon houden.
Het doel is natuurlijk tussen de 120°C en 130°C te zitten als omgevingstemp in de bbq.
Maar dit was een goed begin.
Ik merk wel dat de gusta moeite heeft met de lucht toevoer. Ik heb dan wel 1 van de 2 kanten dicht gemaakt met een metalen plaatje.
Ik zal binnenkort een betere test doen met de juiste temp en dan kijken hoelang ik dat echt constant kan houden.
Ik hoop dat ik lees plezier kan bieden en eventueel een nuttig verslag voor nieuwkomers.
Zie hieronder de fotos;
Temp2 is onder de gril en temp3 is er boven.
Ik ben nieuw op deze forum, ik kijk alleen al 2jaar mee.
Ik ben dan ook al 2jaar mijzelf aan het verdiepen in het bbqen.
Alleen nooit de zelfvertrouwen gehad om te beginnen.
Dit doe ik vaker, ergens mij in verdiepen, de lat erg hoog leggen en vervolgens denken dit te kunnen bereiken door het in 1x goed te doen. (Met de daarbij komende teleurstellingen)
Voor dat ik mij 2jaar geleden hier over in ging lezen had ik ooit een weber 57 master touch.
Hier heb ik lekkere diepvries frituur hambo's en frikandellen op geklaard.
Schandalig dat ik deze aan een oudijzerboer heb gegeven voordat ik het in mijn hoofd haalde daar echt iets op te grillen.
Ik heb sinds 2jaar een zzp collega die ons nog kleinschalige bedrijf ondersteund in het hoveniersvak.
Deze aardige kerel is al een tijdje thuis aan het braden en kokkerellen.
Van hem heb ik de interesse gekregen tot het bereiden van een heerlijk stukje vlees.
Ik eet weinig echt lekker vlees, dus mijn interesse was al snel aan de haak geslagen.
In afgelopen januari heb ik van mijn vader een bbq gekregen die hij met zijn kerstpakket had gekregen, Gusta Grillin'N'Chillin.
Ik dacht met zo'n naam zal het niet veel goeds zijn.
Mijn vader is niet van het bbq'en maar het bedrijf voor wie hij werkt is de hype stevig aanwezig.
Toen ik deze in ontvangst nam heb ik gelijk 1300gr cote de boeuf besteld bij bbquality in de veronderstelling dat ik die vast wel kon grillen op de gusta. (Het past)
Zo nu heb ik de bbq, het vlees en enige kennis.
Nu nog de brandstof...
In de brandstof topic had ik een vraag gesteld wat de kokos briketten zijn van het moment.
Ik had niet goed gekeken achteraf wat er was duidelijk nog het een en ander beschikbaar, Excuus!!
Vanmiddag na werk met die collega naast mooie wokkels ook 30kg fire up kokos briketten gehaald omdat ze in de aanbieding waren.
Achteraf spijt dat ik niet 1 zak heb gekocht want ik ga waarschijnlijk 1zak perjaar gebruiken als je ziet hoeveel er in de gusta past, haha "sad panda.."
Vanavond was ik zo enorm enthousiast dat ik alles bij elkaar had gehaald en toch een test zonder vlees moest doen om te kijken hoe stabiel de gusta is.
Ennog was ik niet goed voorbereid op een goede start.
Ik heb nog geen firestarter, dus heb ik een wokkel in een vergiet gedaan, aangestoken en een stuk of 5 briketten in gedaan.
Zal mijn vrouw blij mee wezen..
Ik heb de minion techniek gebruikt om zo geordend mogelijk te werk te gaan en aan een kant de briketten in de hens te steken.
Het geheel heeft zeker 3.5uur met fireup briketten vrij constant op temperatuur weten te houden rond de 200.
Ik wilde vooral even kijken hoelang ik de briketten op een bepaalde temp aan kon houden.
Het doel is natuurlijk tussen de 120°C en 130°C te zitten als omgevingstemp in de bbq.
Maar dit was een goed begin.
Ik merk wel dat de gusta moeite heeft met de lucht toevoer. Ik heb dan wel 1 van de 2 kanten dicht gemaakt met een metalen plaatje.
Ik zal binnenkort een betere test doen met de juiste temp en dan kijken hoelang ik dat echt constant kan houden.
Ik hoop dat ik lees plezier kan bieden en eventueel een nuttig verslag voor nieuwkomers.
Zie hieronder de fotos;
Temp2 is onder de gril en temp3 is er boven.