BasBQ
Beef en Steak

Iberico spareribs

 
 

Lennart_Diegast

Stoker
Berichten
404
Na 2 kerstdiners toch nog de drang om wat lekkers op de kamado te maken.

Al een tijd geen ribben gemaakt en daarnaast voor de eerste keer iberico (bbquality).

20221226_145420.jpg

Besloten om 2 varianten te maken.
1 - peper en zout en zonder saus
2 - spareribs kruiden van noskos en aflakken met bbq saus

20221226_151437.jpg


Even laten intrekken kamado joe classic 3 klaargemaakt op 160 graden dubbel indirect (sloroller en deflector plates).

20221226_173521.jpg

Na 1,5 a 2 uur wat bbq saus op de linker rack en na 15 minuten waren ze top.

20221226_175050.jpg

Even 15 minuten laten rusten en ze waren heeerlijk. Zelf 1,5 rack naar binnen gewerkt.

Zeker voor herhaling vatbaar deze ribben. Een keer wat anders dan de standaard baby backs.
20221226_181254.jpg

Fijne kerst nog!
 
Laatst bewerkt:
Mooie bark op die laatste foto! Lekker hoor, Iberico. Beetje machtig wel, maar daar zijn de feestdagen voor :)
 
Lekker hoor! Iberico ribben heb ik het liefst. šŸ˜‹
 
Nog maar 1 x gemaakt zn is idd top. Afgelopen vrijdag zaten er weer 2 in mijn bestelde pakket.
 
Vind zelf Iberico ribben ook het lekkerst, wel erg machtig en krijg geen compleet rack op.
Ziet er goed uit, mooie bark en goed sappig ook :D
 
Ziet er lekker uit. Welke variant vond je het lekkerst?
Ja echt een lastige keuze...
De pure had natuurlijk meer de iberico smaak en de ander was zoeter door de rub en de saus.

Ik vond ze beide erg lekker eigenlijk :)
Blij dat ik 2 varianten had gemaakt want zo was de afwisseling juist goed
 
Terug
Bovenaan Onderaan