- Berichten
- 5.595
Iberico Secreto heet niet voor niets Iberico Secreto, het betekent immers "Het Geheim van het Iberico varken"
en dat is het ook, deze dunne snit wordt gesneden uit de Schouder en het Iberco varken is het enige varken waar dit bij gebeurt.
Dit is een redelijk vet stuk vlees bomvol smaak.
Toen ik via @noskos een filmpje te zien kreeg van 2 Koreaanse Steakhouse Chef's uit New York en zag hoe zij shortrib filets insneden dacht ik, hmmm dat kan ook met dat vete Iberico, zo behaal je maximale krokantheid uit je vlees blijft het sappig smelt het overtollige vet mooi weg en laat alleen smaak achter.
Het resultaat was echt super, hier en daar moet ik nog wat leren van deze mannen maar hee, je krijgt niet zomaar een Michelin ster.
De Secreto alleen voorzien van Fleur de Sel en vers gemalen Lampong zwarte peper
Erbij rucola aardappeltjes, daar heeft mijn wederhelft een receptje van geplaatst, echt superlekker, weer zo eentje uit de oude doos.
De aardappeltjes (Opperdoezer ronde) eerst indirect op het rooster gepoft (kern 99-100 gr. C.) en niet gekookt
www.bbqgenootschap.nl
en gevulde Portobello's
Missie geslaagd, malse Secreto met een krokante bite.
We hebben weer heerlijk gegeten.
en dat is het ook, deze dunne snit wordt gesneden uit de Schouder en het Iberco varken is het enige varken waar dit bij gebeurt.
Dit is een redelijk vet stuk vlees bomvol smaak.
Toen ik via @noskos een filmpje te zien kreeg van 2 Koreaanse Steakhouse Chef's uit New York en zag hoe zij shortrib filets insneden dacht ik, hmmm dat kan ook met dat vete Iberico, zo behaal je maximale krokantheid uit je vlees blijft het sappig smelt het overtollige vet mooi weg en laat alleen smaak achter.
Het resultaat was echt super, hier en daar moet ik nog wat leren van deze mannen maar hee, je krijgt niet zomaar een Michelin ster.
De Secreto alleen voorzien van Fleur de Sel en vers gemalen Lampong zwarte peper
Erbij rucola aardappeltjes, daar heeft mijn wederhelft een receptje van geplaatst, echt superlekker, weer zo eentje uit de oude doos.
De aardappeltjes (Opperdoezer ronde) eerst indirect op het rooster gepoft (kern 99-100 gr. C.) en niet gekookt
Krieltjes met rucola en balsamico
Ingredienten: 750-800 gr. Geschild gewogen kleine nieuwe redelijk vastkokende aardappels, Krieltjes of Opperdoezer, Roseval 60 gr. rucola sla 1 el. (Grove) mosterd 5 el. plantaardige olie (mais, zonnebloem, arachide, olijf) 2 el. balsamico azijn 1 scheutje worcestershire sauce Zout en...

en gevulde Portobello's
Missie geslaagd, malse Secreto met een krokante bite.
We hebben weer heerlijk gegeten.
Laatst bewerkt: