BasBQ
Beef en Steak

Iberico Secreto Grillsandwich

 
 

Sticky Fingers

Pitmaster
Berichten
586
Hoi Bbq-Genoten,

Ik had nog een heerlijk stukje Iberico Secreto liggen in de diepvries en het leek mij lekker om daar een heerlijke sandwich van te maken. Zo gezegd zo gedaan.

9E064D3F-944E-4F24-847A-41B192383381.jpeg
08F50384-2B01-489F-828F-FE6B9640727F.jpeg


Dit recept is voor 2 personen of je moet trek hebben in een hele ciabatta.

Ingrediënten

Sandwich vulling:

1 stuk Iberico Secreto ( mijn stuk was 550 gr )
  • zeezout
  • 3 rijpe vijgen
  • 150 gram brie
  • 150 gram gemengde rucola,
  • 4 eetlepels knoflookaioli ( hatseflats ) of uit een potje
  • 4 eetlepels uienmarmelade ( hatseflats ) of uit een potje
  • 1 grote ciabatta

Mojo-saus:
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje platte peterselie
  • 3-4 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3-4 serranopepers
  • sap van 1-2 sinaasappels
  • sap van 1-2 limoenen
  • 1/4 kop olijfolie
  • 50 ml appelazijn
  • zout en peper
Zelf gemaakte aïoli:
  • 2 eidooier
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Zelf gemaakt uienmarmelade:

  • 2 dikke witten uien
  • 1,5 lepel bruinebasterdsuiker
  • olijfolie om in te bakken of boter
  • peper & zout
  • Schuitje basilicum azijn



We beginnen met het maken van de Cubaanse Mojo Saus :

Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en maak daar een saus van en zet appart.

9B96FEBB-7792-4904-B6A5-63EA559EBC91.jpeg
27EB99C5-A148-4A33-8D0B-110C30150B4F.jpeg
FEAB14F7-E2D2-49E7-8882-5BB6D3F4D256.jpeg


Ik heb vervolgens zelf aïoli gemaakt, deze kun je natuurlijk ook kant en klaar kopen maar het is makkelijk om zelf te maken en lekkerder.

42A93490-97E8-4138-A06F-DEE3F5B37AD4.jpeg

60956146-43F5-43BD-BDDD-B38D46621C96.jpeg
82658029-11B2-4BBA-9E93-674850F3D53E.jpeg


Doe de eidooiers in een kom met de twee geperste knoflookteentje. Meng dit goed met ’n garde. Voeg daarna al kloppend druppelsgewijs de olie toe. Doe dit voorzichtig zodat niet alles gaat schiften. Als alle olie is opgenomen is de aïoli klaar. Zet dit ook weg voor later.

Vervolgens heb ik een simpele uienmarmelade gemaakt. Ook deze kun je gewoon kopen in de winkel maar zelf maken kost niet veel tijd.

Snij 2 dikke uien in ringen en doe dat in een grote koekenpan met olijfolie / boter en laat dit karameliseren op middelhoog vuur , als de uien beginnen te karameliseren doe je de basterdsuiker en de basilicum azijn erbij. Zet het veur wat lager en roer afentoe door totdat je een compot krijg. Als dat klaar is doe je het in een bakje en zet je ook dit weg.

FD927ABD-167E-46F0-B7BD-01298DBC2676.jpeg


Vervolgens gaan we de bbq aansteken op direct / half indirect naar 200 c

Als de bbq op temperatuur is pakken we de vijgen erbij. Snij de vijgen kruislings in en leg deze op de indirecte kant. Deze grill je voor 12 minuten. Pak de vijgen van de Bbq en zet appart.
068A3629-EA02-4FA5-A9A6-FEA1A7503EFE.jpeg


Vervolgens stook je de bbq op naar 250 c en ga je de Secreto grillen op de directe kant van de Bbq, Deze grill je aan aan elke kant 2 tot 3 min zodat de Secreto mooi midium rare is van binnen ( 65 c )

F7771EB6-C1BC-475B-AE7A-AC8486BEA5E9.jpeg


Wat je vervolgens doet als die klaar is is een schotel / plank pakken en daar doe je wat Mojo- Saus over. Vervolgens pak je het stukje vlees en leg je dat daar boven op en smeer je wat Mojo- Saus erboven op. Laat dit vervolgens 5 min rusten.


6CEDE910-B7B9-4C8F-A4F5-499531F0289E.jpeg

De volgende stap is het roosteren van de Ciabatta op de bbq , dit gaar vrij snel.

4B24AB52-8C70-47CE-8A78-6786D9A1C9EB.jpeg
198BA314-0C17-48C9-B47B-505080F6C233.jpeg


Nu kun je beginnen met het opmaken van de sandwich.

Pak de geroosterde ciabatta en smeer daar een laag aïoli overheen.

D66EEDA7-B384-42B0-BEF9-4273AD5B3848.jpeg


Vervolgens doe je de uienmarmelade op het onderste stuk ciabatta.

F63CC7B8-2926-4F83-A3DB-E5AA27CCFE27.jpeg


Dan pak je de gemengde rucola sla erbij en doe je die royaal boven op de uienmarmelade.

8B9978FF-CDA6-44A8-9AB0-A6AA59731FD6.jpeg


Dan pak je de gesneden vijgen en brie en verdeel je die over de ciabatta.

E478D8B1-0B8D-486D-A6A9-E8FA011405FB.jpeg


Daarboven op doe je de gesneden Secreto om vervolgens nog een beetje Mojo- Saus erover heen te doen.

E9DD662E-0FC7-4972-AF0B-614DA221D0E0.jpeg


Vervolgens pak je de boven kant van het broodje en doe je die erop.

DC8F31A6-36A9-4D3D-9C44-B5F9076D637F.jpeg


En kun je aanvallen 😋

D5A7C1B6-4C64-4A3E-AE6B-0CF9247D8E8A.jpeg


We hebben hier met twee man duchtig van gegeten ! lekker met twee handen het broodje vast houden en schuiven maar 😋

Dankjewel voor het lezen
 
Laatst bewerkt:
Heerlijk man , 😋
 
Je bent een echte BBQ Chef
 
Terug
Bovenaan Onderaan