- Berichten
- 907
Vandaag Iberico ribfingers op de Masterbuilt. Helaas was het resultaat niet zoals gehoopt.
De ribfingers in een rub gezet van paprika, ui, knoflook, peper, zout, en lichtbruine suiker. Vervolgens de BBQ opgestookt naar 140-150 graden (rooster temp), voorzien van een blokje appel en kersenhout en de ribfingers er op gelegd. Na een uurtje voorzien van een glaze en een half uurtje later de ribfingers er van af gehaald.
De ribfingers waren vanbinnen erg lekker en mals, maar de buitenkant was hard en erg donker gekleurd, sommige kleine stukjes zelfs verbrand.
Aantal vragen:
1. What went wrong? Kunnen jullie me helpen?
Ik denk zelf dat het de glaze is die zorgde voor het donkere korstje.
2. Hoe doen jullie het als je zoiets op het rooster legt en als je het in de glaze zet? Want dan is het deksel natuurlijk wel een tijdje open en moet je daarna weer aan de slag met de temperatuur.
3. Nu een uurtje na het sluiten van de onderste schuif en de topvent komt er nog steeds een klein beetje rook door de topvent. Hoort dit? De kolen gaan op een gegeven moment wel gewoon uit, maar bij de Weber was ik altijd gewend dat ik na een uur of 2 de hoes er wel weer overheen kon trekken.
De ribfingers in een rub gezet van paprika, ui, knoflook, peper, zout, en lichtbruine suiker. Vervolgens de BBQ opgestookt naar 140-150 graden (rooster temp), voorzien van een blokje appel en kersenhout en de ribfingers er op gelegd. Na een uurtje voorzien van een glaze en een half uurtje later de ribfingers er van af gehaald.
De ribfingers waren vanbinnen erg lekker en mals, maar de buitenkant was hard en erg donker gekleurd, sommige kleine stukjes zelfs verbrand.
Aantal vragen:
1. What went wrong? Kunnen jullie me helpen?
Ik denk zelf dat het de glaze is die zorgde voor het donkere korstje.
2. Hoe doen jullie het als je zoiets op het rooster legt en als je het in de glaze zet? Want dan is het deksel natuurlijk wel een tijdje open en moet je daarna weer aan de slag met de temperatuur.
3. Nu een uurtje na het sluiten van de onderste schuif en de topvent komt er nog steeds een klein beetje rook door de topvent. Hoort dit? De kolen gaan op een gegeven moment wel gewoon uit, maar bij de Weber was ik altijd gewend dat ik na een uur of 2 de hoes er wel weer overheen kon trekken.