- Berichten
- 231
Gister eindelijk de ribfingers uitgeprobeerd. Damn, that's tasty meat....
Avond ervoor heb ik fingers in de rub gelegd.
In de ochtend een lekkere ingelegde uitjes gemaakt. Ingredienten Appelazijn, witte basterdsuiker, pimentkorrels, chili vlokken in de wekpot, ff goed shaken. Uitjes gesneden, overgoten met heetwater en vervolgens direct in de wekpot.
Rond half drie de kamado aangestoken. Half uurtje later had ik een stabiele 130gr. Ribs erop en zo 2 uurtjes laten gaan.
Na de 2 uur heb ik de eerste keer afgelakt, en half uurtje later de tweede keer. Damn wat ziet dat er lekker uit....
In de tussentijd de coleslaw maken. Witte en rode kool, julienne gesneden wortels, sjalotjes. Voor de dressing yoghurt, mayo, citroensap en peterselie. Alles ff mixen...
Halfuurtje na de tweede aflak, is het tijd voor de Mise-en-Plas....

Het resultaat, Iberico Ribfingers on a Bun. Oftewel Hamburgerbroodje belegd met de coleslaw, ribfingers wat BBQ-saus en de ingelegde uitjes. Ernaast wat friet en een frisse salade...
Avond ervoor heb ik fingers in de rub gelegd.

In de ochtend een lekkere ingelegde uitjes gemaakt. Ingredienten Appelazijn, witte basterdsuiker, pimentkorrels, chili vlokken in de wekpot, ff goed shaken. Uitjes gesneden, overgoten met heetwater en vervolgens direct in de wekpot.

Rond half drie de kamado aangestoken. Half uurtje later had ik een stabiele 130gr. Ribs erop en zo 2 uurtjes laten gaan.


Na de 2 uur heb ik de eerste keer afgelakt, en half uurtje later de tweede keer. Damn wat ziet dat er lekker uit....


In de tussentijd de coleslaw maken. Witte en rode kool, julienne gesneden wortels, sjalotjes. Voor de dressing yoghurt, mayo, citroensap en peterselie. Alles ff mixen...

Halfuurtje na de tweede aflak, is het tijd voor de Mise-en-Plas....

Het resultaat, Iberico Ribfingers on a Bun. Oftewel Hamburgerbroodje belegd met de coleslaw, ribfingers wat BBQ-saus en de ingelegde uitjes. Ernaast wat friet en een frisse salade...

