- Berichten
- 5.314
Vermits de keuken nu klaar staat om effectief de keuken erin te krijgen (dinsdag en woensdag), heb ik weer wat tijd gevonden. Gisteren hadden we wat volk over de vloer en ik had nog een kilo Iberico Ribfingers van Beef & Steak liggen. Dat is dan leuk als voorgerecht.
Ik ben een tijdje terug via Facebook bij een beenhouwer uitgekomen waar ik wel eens kan passeren als ik een omweg van werk naar huis maak. Die kerel doet ook BBQ feestjes, maar dat is enkel cremeren. Heeft nu sinds 2 maanden een Kamado Joe en zei me dat er een hele nieuwe wereld voor hem open ging. MAAR...mijn vrouw had me gezegd me in te houden
. Ik heb dan maar 2 ribeyes meegenomen die hij verkoopt onder de naam Fines, maar eigenlijk is het Belgische Blauwwit van een boerderij in het dorp dat zich Fines noemt. Rare manier, maar goed, ik zelf vind niets mis met BWB dat ook nog zeer betaalbaar is. In ieder geval heb ik nu een beenhouwer waar ik gewoon kan binnen wippen en bijvoorbeeld een St.-Louis cut kan meenemen.
Dus. De eerste keer voor ons Iberico Ribfingers. Ging die kilo op de Junior maken en blijkbaar was de Junior daar iets te klein voor. Dus heb ze dan maar op een hoopje gelegd. Dat was het probleem niet, maar wel dat ik het hele rooster rond de rand had vol gelegd en uiteindelijk waren er een een paar bij die al een zwart korstje hadden. En OMG het lekbakje daaronder. Er is iets vanaf gedruipt aan vet
Ik had ze geserveerd met 2 BBQ sausjes waarvan de Noskos Original het beste scoorde bij het bezoek.
Hoofdgerecht dus 2 ribeyes. PEZO en dan reverse. Wederom heerlijk en alles is opgeraakt.
De kids kregen mini-chipolata's en merguezes, maar van de 3 kids heeft enkel onze zoon zo 3 merguezes van het stokje gegeten. De kids hadden geen zin in vlees met de warmte. Maar dat is achteraf nog als late night snack op gegaan, vermits er nog 2 vrienden na het eten zijn komen 'drinken'.
Nu nog een beetje 'free advice': Zware bieren, met daarop door mijn schoonmoeder gemaakte limoncello, met daarna nog rum is geen goede combinatie
. Ik had deze morgen nogal haarpijn.
Ik ben een tijdje terug via Facebook bij een beenhouwer uitgekomen waar ik wel eens kan passeren als ik een omweg van werk naar huis maak. Die kerel doet ook BBQ feestjes, maar dat is enkel cremeren. Heeft nu sinds 2 maanden een Kamado Joe en zei me dat er een hele nieuwe wereld voor hem open ging. MAAR...mijn vrouw had me gezegd me in te houden
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Dus. De eerste keer voor ons Iberico Ribfingers. Ging die kilo op de Junior maken en blijkbaar was de Junior daar iets te klein voor. Dus heb ze dan maar op een hoopje gelegd. Dat was het probleem niet, maar wel dat ik het hele rooster rond de rand had vol gelegd en uiteindelijk waren er een een paar bij die al een zwart korstje hadden. En OMG het lekbakje daaronder. Er is iets vanaf gedruipt aan vet
![Oops! :oops: :oops:](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f633.png)
Hoofdgerecht dus 2 ribeyes. PEZO en dan reverse. Wederom heerlijk en alles is opgeraakt.
De kids kregen mini-chipolata's en merguezes, maar van de 3 kids heeft enkel onze zoon zo 3 merguezes van het stokje gegeten. De kids hadden geen zin in vlees met de warmte. Maar dat is achteraf nog als late night snack op gegaan, vermits er nog 2 vrienden na het eten zijn komen 'drinken'.
Nu nog een beetje 'free advice': Zware bieren, met daarop door mijn schoonmoeder gemaakte limoncello, met daarna nog rum is geen goede combinatie
![ROFL :ROFLMAO: :ROFLMAO:](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f923.png)