Beef en Steak

Iberico & Fines

 
 
 
 

Free_ltd

BBQ Junkie
Berichten
5.314
Vermits de keuken nu klaar staat om effectief de keuken erin te krijgen (dinsdag en woensdag), heb ik weer wat tijd gevonden. Gisteren hadden we wat volk over de vloer en ik had nog een kilo Iberico Ribfingers van Beef & Steak liggen. Dat is dan leuk als voorgerecht.
Ik ben een tijdje terug via Facebook bij een beenhouwer uitgekomen waar ik wel eens kan passeren als ik een omweg van werk naar huis maak. Die kerel doet ook BBQ feestjes, maar dat is enkel cremeren. Heeft nu sinds 2 maanden een Kamado Joe en zei me dat er een hele nieuwe wereld voor hem open ging. MAAR...mijn vrouw had me gezegd me in te houden :D. Ik heb dan maar 2 ribeyes meegenomen die hij verkoopt onder de naam Fines, maar eigenlijk is het Belgische Blauwwit van een boerderij in het dorp dat zich Fines noemt. Rare manier, maar goed, ik zelf vind niets mis met BWB dat ook nog zeer betaalbaar is. In ieder geval heb ik nu een beenhouwer waar ik gewoon kan binnen wippen en bijvoorbeeld een St.-Louis cut kan meenemen.

Dus. De eerste keer voor ons Iberico Ribfingers. Ging die kilo op de Junior maken en blijkbaar was de Junior daar iets te klein voor. Dus heb ze dan maar op een hoopje gelegd. Dat was het probleem niet, maar wel dat ik het hele rooster rond de rand had vol gelegd en uiteindelijk waren er een een paar bij die al een zwart korstje hadden. En OMG het lekbakje daaronder. Er is iets vanaf gedruipt aan vet :oops: Ik had ze geserveerd met 2 BBQ sausjes waarvan de Noskos Original het beste scoorde bij het bezoek.

Hoofdgerecht dus 2 ribeyes. PEZO en dan reverse. Wederom heerlijk en alles is opgeraakt.
De kids kregen mini-chipolata's en merguezes, maar van de 3 kids heeft enkel onze zoon zo 3 merguezes van het stokje gegeten. De kids hadden geen zin in vlees met de warmte. Maar dat is achteraf nog als late night snack op gegaan, vermits er nog 2 vrienden na het eten zijn komen 'drinken'.

Nu nog een beetje 'free advice': Zware bieren, met daarop door mijn schoonmoeder gemaakte limoncello, met daarna nog rum is geen goede combinatie :ROFLMAO:. Ik had deze morgen nogal haarpijn.

IMG_8823.jpeg


IMG_8825.jpeg


IMG_8827.jpeg


IMG_8830.jpeg


IMG_8828.jpeg


IMG_8833.jpeg


IMG_8838.jpeg


IMG_8839.jpeg


IMG_8840.jpeg
 
Dank voor het advies! Na een paar zware biertjes is het vanzelf een prima idee om aan de limoncello te gaan, waardoor het vanzelf een uitmuntend idee wordt om aan de rum te gaan. Moeten we daarom maar geen zwaar bier meer drinken? *NEEN*! We accepteren de gevolgen als een man en gaan over tot de orde van de dag😋

Al met al een mooie dag/avond geweest zo te zien en te lezen.
 
Je heb je tijd lekker besteed, ziet er goed uit.
Het vet wat uit de ribfingers komt klinkt bekend. Daar had ik ook niet zo op gerekend toen ik ze maakte
 
Je heb je tijd lekker besteed, ziet er goed uit.
Het vet wat uit de ribfingers komt klinkt bekend. Daar had ik ook niet zo op gerekend toen ik ze maakte

Ik vergeet vaak de lekbak en in de verpakking leek het mee te vallen. Toen ik ze eruit haalde, bleek er toch veel wit te zien te zijn. Dus deze keer aan de lekbak gedacht en die was toch voor 1/3de gevuld met vloeibaar vet :eek: Eentje van de visite zei erop: 'Oh lekker, moet je saus mee maken' :ROFLMAO: Maar daar zijn we niet voor te vinden.
 
Dat vloeibaar vet laat je stollen en dan heb je je eigen reuzel. Lekker om ribs mee in te pakken, of in de pan te gebruiken ipv boter.
Hoewel het van rund lekkerder is dan van varken.
 
Haha super lekker allemaal. wat een berg rib fingers op dat rooster :ROFLMAO:
 
Ziet er goed uit zo. Zijn toch beste steaks. cuisson ziet er goed uit.
En dat zuipen…. dat zou ik noooit doen 😇
 
Terug
Bovenaan Onderaan