- Berichten
- 2.987
Of wel, International Bacon Day, Pig Candy.
Op de planning stond traag gegaarde buikspek in char siu marinade volgens recept van Sander.
Nu was het idee om hier naderhand plakken van te snijden voor een lekker ontbijtje. Helaas zou ik pas maandag tijd hebben voor dat ontbijtje, dus te laat. Dan maar pig candy
, stond gelukkig ook nog op mijn ToDo.
Woensdag het buikspek laten ontdooien en donderdag in de marinade gezet. Ik had de marinade al een keer op voorhand gemaakt en in potjes ingevroren.
Vandaag om 17 uur de Joe aan gemaakt en naar 107 graden laten brengen door de Billows.
Van 18.00 tot 20.30 er op gelegen tot 71 graden kern. Hierna in plakken gesneden en bestrooid met rietsuiker voor en achterkant.
Ondertussen had ik tegen de Billows gezegd om de Joe naar 190 graden te brengen.
De overgebleven marinade na het marineren ingekookt met ahornsiroop en cayennepeper. De plakken mochten eerst 20 minuten op de Joe.
Hierna ingesmeerd, 5 minuten per kant.
Man man man, wat is dat lekker.
Ik heb me moeten bedwingen het niet eerder op te eten, maar
het was het wachten zeker waard. Volgende keer meer maken.
Bedankt voor het kijken en nog veel plezier voor wie nog moet starten.
Op de planning stond traag gegaarde buikspek in char siu marinade volgens recept van Sander.
Nu was het idee om hier naderhand plakken van te snijden voor een lekker ontbijtje. Helaas zou ik pas maandag tijd hebben voor dat ontbijtje, dus te laat. Dan maar pig candy


Woensdag het buikspek laten ontdooien en donderdag in de marinade gezet. Ik had de marinade al een keer op voorhand gemaakt en in potjes ingevroren.
Vandaag om 17 uur de Joe aan gemaakt en naar 107 graden laten brengen door de Billows.
Van 18.00 tot 20.30 er op gelegen tot 71 graden kern. Hierna in plakken gesneden en bestrooid met rietsuiker voor en achterkant.
Ondertussen had ik tegen de Billows gezegd om de Joe naar 190 graden te brengen.
De overgebleven marinade na het marineren ingekookt met ahornsiroop en cayennepeper. De plakken mochten eerst 20 minuten op de Joe.
Hierna ingesmeerd, 5 minuten per kant.
Man man man, wat is dat lekker.
Ik heb me moeten bedwingen het niet eerder op te eten, maar
het was het wachten zeker waard. Volgende keer meer maken.
Bedankt voor het kijken en nog veel plezier voor wie nog moet starten.
Laatst bewerkt: