- Berichten
- 360
Hey allen,
Bij mijn eerste pulled porc ben ik vergeten hier een uitgebreid verslag van te maken. Om eea recht te zetten en een knor te verdienen, hier mijn tweede pp.
Donderdag langs mijn slager gegaan en een mooi stukje procureur aangeschaft.
Zo juist de eerste stappen gezet. Het bijsnijden van het vlees (was bijna niet nodig) en injecteren/rubben. Ik gebruik het wedstrijdrecept van Noskos en een aangepaste versie van zijn basisrub (alles hetzelfde + mosterdpoeder).
Morgen wil ik de pp op een zuurdesem broodje eten en dat wil ik ook graag zelf maken. Vandaar ook een starter gemaakt:
De Bastard heb ik in gereedheid gebracht zodat ik hem morgen direct kan aansteken
Nieuwe dag, nieuwe kansen
Vanmorgen om 7.00 opgestaan (was toch wakker) en samen met de kleine meid de BBQ aangestoken.
Bij een temp van 100c op de grill, het rookhout (hickory/appel) toegevoegd en de procureur op de grill gelegd.
De temperaturen op de grill (2 probes) zijn nu 93 en 111. Vind ik zelf een flink verschil. Doel temperatuur nu is ca 121c
Temperatuur verschil opgelost. Een van de klemmen zat tegen het vlees aan. Nu opgelost. Huidige temp: 120/122 op de grill en 14 voor het vlees
Bij mijn eerste pulled porc ben ik vergeten hier een uitgebreid verslag van te maken. Om eea recht te zetten en een knor te verdienen, hier mijn tweede pp.
Donderdag langs mijn slager gegaan en een mooi stukje procureur aangeschaft.
Zo juist de eerste stappen gezet. Het bijsnijden van het vlees (was bijna niet nodig) en injecteren/rubben. Ik gebruik het wedstrijdrecept van Noskos en een aangepaste versie van zijn basisrub (alles hetzelfde + mosterdpoeder).
Morgen wil ik de pp op een zuurdesem broodje eten en dat wil ik ook graag zelf maken. Vandaar ook een starter gemaakt:
De Bastard heb ik in gereedheid gebracht zodat ik hem morgen direct kan aansteken
Nieuwe dag, nieuwe kansen
Vanmorgen om 7.00 opgestaan (was toch wakker) en samen met de kleine meid de BBQ aangestoken.
Bij een temp van 100c op de grill, het rookhout (hickory/appel) toegevoegd en de procureur op de grill gelegd.

De temperaturen op de grill (2 probes) zijn nu 93 en 111. Vind ik zelf een flink verschil. Doel temperatuur nu is ca 121c
Temperatuur verschil opgelost. Een van de klemmen zat tegen het vlees aan. Nu opgelost. Huidige temp: 120/122 op de grill en 14 voor het vlees
Laatst bewerkt: