Beef en Steak

I ?? Brisket

 
 

carnivoor

Tondelzoeker
Berichten
17
Eerste brisket en het viel mee!! Na veel lezen van verschillende recepten en technieken zag ik door de bomen het bos niet meer. Maar heb gewoon op gevoel mijn brisket gemaakt. Ik had het nog nooit gegeten en wist ook niet hoe het zou moeten smaken maar heb nu de smaak te pakken.

Ik heb een 2 1/2 kilo point besteld en heb deze ontdooit in koud water. Om het half uur nieuw water erin tot dat het vlees totaal ontdooit is. Ik ben de point gaan trimmen er was niet heel veel te trimmen dus dat scheelde tijd. Na het trimmen heb ik 50/50 mix van verse zwarte peper en zout waar ik de point mee heb bestrooid maar wel zo dat je nog wel vlees ziet.
d3de54ff813a9d8d0cde4f4a51ef890a.jpg

Nu de bbq op 120 graden Celsius en dan het vlees erop om 7:45.
aa43c1f5711a33d19ee9e310b95f337b.jpg

De temperatuur ging bijna 10 graden Celsius per half uur omhoog.
Om het uur twee blokjes houtjes erop voor de rook ik gebruikte appelhout want dat had ik nog liggen. Na twee uur spray ik wat water over de brisket toch iets bang voor uitdroging en was de temp. Van het vlees al 56 graden Celsius en bbq temp. Nog steeds netjes op 114 graden Celsius. Dit wil ik zo houden want begrijp dat schommelingen in de temp. de "stall" of "zone" langer aanhoud. Om 10:45 zit de temp. Op 65 graden Celsius dus de "stall"/"zone" is daar ben benieuwd hoe lang hij erin blijft. Bbq temp. Is redelijk stabiel op 114 graden Celsius op de koude kant dus +/- 120 graden Celsius op de warme kant. Maar om 12:45 klom hij naar 68 graden ik het gevoel daar gaat hij. En ja hoor hij klimt langzaam op. Even wachten tot hij op 74 graden Celsius komt dit is om 14:30 en dan inpakken.
1542a28dbe14153847922eba0767c49e.jpg

d44c139cebf7cd3a1e27c8256c8ed14e.jpg

Terug op de bbq en wachten tot hij naar 94 graden Celsius gaat dit gaat best snel na het inpakken zit hij na een kwartier al op 80 graden Celsius en om 15:45 zit hij al op 94 graden Celsius dus er af uitpakken jus opvangen dit is niet heel veel. Burnt ends er afsnijden mooie blokken van snijden. De rest van de brisket weer inpakken in alu folie en dan in een piepschuimen doos met een handdoek erbij en lekker laten rusten voor een uur. De burnt ends met een bbq saus in een ovenschaaltje met het restant jus en weer een uur op de bbq met 110 graden Celsius. Na het uur is het klaar en is het een kwestie van mooi serveren.
df4129f13031cd537f65f78acf88f962.jpg

5ea26d4e53dde46355fc26b7324b7a5e.jpg

64caae1797aeda0113c3b045ba88967c.jpg


Het eind resultaat is echt super ben erg blij niet droog lekker mals na het snijden droogt hij wel redelijk snel op dus snel eten. Hahaha voor acht uur bbqen snel eten hahaha het was zo op ,super mooie ervaring. Wat een vlees lekkerrrrrrr


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Mooie run! Ziet er erg lekker uit die lust ik wel.
En gefeliciteerd met je stickertje!
 
Gefeliciteerd  :D

ik ga toevallig vandaag mn eerste point erop gooien  B-)
 
Gratz met je koetje!
 
Zeker hele mooie run ziet er zeer geslaagd uit en heerlijk Gefeliciteerd met de sticker


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Jep, om 7u erop. Gaat best hard zit nu na 2u al in de zone op 68c. Maar is ook maar 2kg

Als dit tempo zo doorzet dan wordt het niet inpakken en zo doorgaan. Hij is ge?njecteerd dus ik heb denk ik nog wat speling voordat het misschien te droog wordt.

Knal vanmiddag ofzo een topic erover op het forum



Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
Ginko zei:
Jep, om 7u erop. Gaat best hard zit nu na 2u al in de zone op 68c. Maar is ook maar 2kg

Als dit tempo zo doorzet dan wordt het niet inpakken en zo doorgaan. Hij is ge?njecteerd dus ik heb denk ik nog wat speling voordat het misschien te droog wordt.

Knal vanmiddag ofzo een topic erover op het forum



Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
Okay dus jij injecteert hem tegen het uitdrogen. Ik heb daar ook over na gedacht en hier en daar na vraag op gedaan en kreeg erg veel verschillende berichten. De overhand van de mensen die reageerde zij dat als je hem injecteert het voornamelijk is om zout in te brengen voor de smaak. Maar jou theorie/ervaring is anders??


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Met brisket is dit mijn 1e ervaring. Maar injecteren is voor zover ik heb begrepen meer voor de smaak. Al kan ik me bedenken dat meer vocht betekend dat er meer te verdampen is. Maar het heeft inderdaad geen 1 op 1 relatie met uitdrogen of niet uitdrogen. Daarvoor kan je hem het beste inpakken

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
Erg mooi, gefeliciteerd met je sticker.
 
Mooie run!

Proficiat!
 
Terug
Bovenaan Onderaan