Eerste brisket en het viel mee!! Na veel lezen van verschillende recepten en technieken zag ik door de bomen het bos niet meer. Maar heb gewoon op gevoel mijn brisket gemaakt. Ik had het nog nooit gegeten en wist ook niet hoe het zou moeten smaken maar heb nu de smaak te pakken.
Ik heb een 2 1/2 kilo point besteld en heb deze ontdooit in koud water. Om het half uur nieuw water erin tot dat het vlees totaal ontdooit is. Ik ben de point gaan trimmen er was niet heel veel te trimmen dus dat scheelde tijd. Na het trimmen heb ik 50/50 mix van verse zwarte peper en zout waar ik de point mee heb bestrooid maar wel zo dat je nog wel vlees ziet.
Nu de bbq op 120 graden Celsius en dan het vlees erop om 7:45.
De temperatuur ging bijna 10 graden Celsius per half uur omhoog.
Om het uur twee blokjes houtjes erop voor de rook ik gebruikte appelhout want dat had ik nog liggen. Na twee uur spray ik wat water over de brisket toch iets bang voor uitdroging en was de temp. Van het vlees al 56 graden Celsius en bbq temp. Nog steeds netjes op 114 graden Celsius. Dit wil ik zo houden want begrijp dat schommelingen in de temp. de "stall" of "zone" langer aanhoud. Om 10:45 zit de temp. Op 65 graden Celsius dus de "stall"/"zone" is daar ben benieuwd hoe lang hij erin blijft. Bbq temp. Is redelijk stabiel op 114 graden Celsius op de koude kant dus +/- 120 graden Celsius op de warme kant. Maar om 12:45 klom hij naar 68 graden ik het gevoel daar gaat hij. En ja hoor hij klimt langzaam op. Even wachten tot hij op 74 graden Celsius komt dit is om 14:30 en dan inpakken.
Terug op de bbq en wachten tot hij naar 94 graden Celsius gaat dit gaat best snel na het inpakken zit hij na een kwartier al op 80 graden Celsius en om 15:45 zit hij al op 94 graden Celsius dus er af uitpakken jus opvangen dit is niet heel veel. Burnt ends er afsnijden mooie blokken van snijden. De rest van de brisket weer inpakken in alu folie en dan in een piepschuimen doos met een handdoek erbij en lekker laten rusten voor een uur. De burnt ends met een bbq saus in een ovenschaaltje met het restant jus en weer een uur op de bbq met 110 graden Celsius. Na het uur is het klaar en is het een kwestie van mooi serveren.
Het eind resultaat is echt super ben erg blij niet droog lekker mals na het snijden droogt hij wel redelijk snel op dus snel eten. Hahaha voor acht uur bbqen snel eten hahaha het was zo op ,super mooie ervaring. Wat een vlees lekkerrrrrrr
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Ik heb een 2 1/2 kilo point besteld en heb deze ontdooit in koud water. Om het half uur nieuw water erin tot dat het vlees totaal ontdooit is. Ik ben de point gaan trimmen er was niet heel veel te trimmen dus dat scheelde tijd. Na het trimmen heb ik 50/50 mix van verse zwarte peper en zout waar ik de point mee heb bestrooid maar wel zo dat je nog wel vlees ziet.
Nu de bbq op 120 graden Celsius en dan het vlees erop om 7:45.
De temperatuur ging bijna 10 graden Celsius per half uur omhoog.
Om het uur twee blokjes houtjes erop voor de rook ik gebruikte appelhout want dat had ik nog liggen. Na twee uur spray ik wat water over de brisket toch iets bang voor uitdroging en was de temp. Van het vlees al 56 graden Celsius en bbq temp. Nog steeds netjes op 114 graden Celsius. Dit wil ik zo houden want begrijp dat schommelingen in de temp. de "stall" of "zone" langer aanhoud. Om 10:45 zit de temp. Op 65 graden Celsius dus de "stall"/"zone" is daar ben benieuwd hoe lang hij erin blijft. Bbq temp. Is redelijk stabiel op 114 graden Celsius op de koude kant dus +/- 120 graden Celsius op de warme kant. Maar om 12:45 klom hij naar 68 graden ik het gevoel daar gaat hij. En ja hoor hij klimt langzaam op. Even wachten tot hij op 74 graden Celsius komt dit is om 14:30 en dan inpakken.
Terug op de bbq en wachten tot hij naar 94 graden Celsius gaat dit gaat best snel na het inpakken zit hij na een kwartier al op 80 graden Celsius en om 15:45 zit hij al op 94 graden Celsius dus er af uitpakken jus opvangen dit is niet heel veel. Burnt ends er afsnijden mooie blokken van snijden. De rest van de brisket weer inpakken in alu folie en dan in een piepschuimen doos met een handdoek erbij en lekker laten rusten voor een uur. De burnt ends met een bbq saus in een ovenschaaltje met het restant jus en weer een uur op de bbq met 110 graden Celsius. Na het uur is het klaar en is het een kwestie van mooi serveren.
Het eind resultaat is echt super ben erg blij niet droog lekker mals na het snijden droogt hij wel redelijk snel op dus snel eten. Hahaha voor acht uur bbqen snel eten hahaha het was zo op ,super mooie ervaring. Wat een vlees lekkerrrrrrr
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk