BasBQ
Beef en Steak

Huisgemaakte Kipgrilworst

Daannij

Vuurmaker
 
Berichten
62
39A5C4F0-5ED3-4D14-99D3-446B1324EACE.jpeg


Ooit een jaar of 2/3 geleden op een bbq workshop van een vriend zelf grillworst gemaakt. Dat moest ik uiteraard zelf ook nog een proberen.

Geen hoogstaand barbecue kunstje, maar wel leuk om te doen.

Samengesteld uit het volgende:
- Kipgehakt 300gr
- Kipfilet 75gr
- 42 gr meel
- 16 gr zout
- 1/3 cup water
- kruiden: mik erin wat je wil

Ik heb er een gemaakt met paprika, ui, knoflook, mosterd en Saint Paulin (kaas) en eentje met een kant en klare mix cajun kruiden.

CE407F58-A57F-4315-83B0-6A88F65486D3.jpeg

Vervolgens lekker soppen in een plakkerige bende en een zo mooi mogelijk rolletje van proberen te maken in 2 lagen vershoudfolie

645A5C2B-4BF7-4734-BC47-2887599F712F.jpeg

Vervolgens de 2 exemplaren in een pan water van tegen de 80 graden. Beetje spelen om de temperatuur goed te houden maar dat ging best prima.
CBEB6E4D-B7B8-4A34-8FC2-B7C2DCADEA4E.jpeg


Bij een kerntemp van 70 graden de worsten eruit gehaald. Ben pas na 3 kwartier gaan prikken om te voorkomen dat er teveel water bij zou komen. Ze waren al mooi stevig


057541E3-6986-4FD5-AF5F-714F95E0E33A.jpeg


Als laatste een rub aangebracht. Ik heb hier een beetje hetzelfde aangehouden als kruiden die ik erin heb gegooid. 1 dus met van alles wat en de ander uitsluitend cajun.

Als laatste stap nog 10/15 minuten direct op 150 graden op de Q.

Nu nog de grote hamvraag of het ook ergens naar smaakt... antwoord volgt waarschijnlijk morgenochtend 😉


39A5C4F0-5ED3-4D14-99D3-446B1324EACE.jpeg
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.429
Bedankt voor het delen,
Ik verplaats deze naar het juiste receptenonderdeel, Gevogelte ipv De rest.
En aangepast aan de receptenregels, lees die in het vervolg AUB eerst.
 
Laatst bewerkt:

Daannij

Vuurmaker
 
Berichten
62
De ‘rode’ variant met de ‘gooi erin wat je lekker vindt’ kruiden was erg zout

De cajun variant vond ik zelf lekkerder. Volgende keer een stuk zuiniger zijn met de zout hoeveelheid.
 

SandyMan

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.224
16gr zout op 300gr kip klinkt ook best wel fors.
Ik heb mijn kipgrillworst destijds helemaal niets in gedaan, en alleen de kruiden aan de buitenkant (door te rollen) gedaan.
Dat mocht dan wel een paar korreltjes hebben aan de binnenkant, maar het is ook belangrijk wat voor een kaas je gebruikt.

Ach, goed excuus om het nog eens te doen, ze zien er mooi uit!
 
Bovenaan Onderaan