BasBQ
Beef en Steak

Huevos a la Flamenca

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.623
IMG_6649.jpg

Een tijdje geleden kwam ik bij de Sligro een recept tegen van Huevos a la Flamenca .
Dus ff gaan googelen, meer recepten gevonden en daar een persoonlijke touch aan gegeven.
Onderstaand recept is voor 4 personen.
@Ewald , ik weet niet goed in welk recepten blok dit thuis hoort. Help....

4 Personen

Nodig:

  • 4 eieren
  • 200 g chorizo of fuet
  • 2 uien + 1 sjalot
  • 1 bosuitje
  • 1 spaanse peper
  • ½ courgette
  • 3 gesnipperde knoflookteentjes
  • ½ el gerookte paprikapoeder, 1 tl komijn poeder, ½ tl gekneusde venkelzaadjes
  • 400 g diepvriesdoperwten
  • 400 g kerstomaatjes
  • ¼ bosje koriander of peterselie
  • flatbread
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • draai zeezout uit de molen
Skillet van 30 cm.
BBQ op temperatuur.

Sjeng aan de geng
  • Snij de uien en doe deze apart
  • Haksel de peper, knoflook en bosui en doe deze bij elkaar
  • Meng de kruiden en doe deze in een bakje
  • Snij de worst in plakjes
  • Zoek de rest bij elkaar en zet het klaar
  • Bak de worst uit de skillet uit, schep eruit en veeg overtollig vet weg
  • Fruit de uien aan in het restant van het vet in de skillet.
  • Voeg alle groenten toe en bak goed door
  • Voeg kruidenmix toe en bak goed door.
    - voeg de erwtjes toe en roer door.
  • Voeg ongeveer de helft van de koriander toe. De rest is om te garneren
  • Voeg de uitgebakken worst weer toe
  • Maar kuiltjes en breek daarin de eireren. Laat met een deksel erop nu 10 minuten indirect stoven tot het eiwit gestold is. NIET meer roeren.
  • Bak tegelijkertijd het flatbread op een andere Q. (of doe dit vooraf)
  • Neem van het vuur, garneer met de peterselie of koriander en serveer er een goed glas spaanse rode wijn en het flatbread bij.
IMG_6644.jpg


IMG_6645.jpg
IMG_6647.jpg
IMG_6648.jpg
IMG_6651.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Njam Njam, ziet er heerlijk uit.
 
Geen flauw idee hoe ik de smaak in moet schatten, maar ziet er heerlijk uit 😋
 
Dat ziet er goed uit peter, binnenkort ook maar eens maken.
 
Wauw
Deze gaat op de todo

Thnx Peter voor het delen
Lijkt me erg lekker
 
Geen flauw idee hoe ik de smaak in moet schatten, maar ziet er heerlijk uit 😋
Licht pittig. Chorizo trekt lekker door. Ver afh vd hoeveelheid peper en kruiden.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Chorizo of Fuet is Varken dus denk daar, ziet er kleurrijk en smakelijk uit, een Spaanse variatie van Shakshuka.
Ik zal hem naar het receptendeel Varken verplaatsen.
 
Ziet er heerlijk uit, weer eentje voor op mijn to Q-lijst
 
Terug
Bovenaan Onderaan