- Berichten
- 4.823
Een tijdje geleden kwam ik bij de Sligro een recept tegen van Huevos a la Flamenca .
Dus ff gaan googelen, meer recepten gevonden en daar een persoonlijke touch aan gegeven.
Onderstaand recept is voor 4 personen.
@Ewald , ik weet niet goed in welk recepten blok dit thuis hoort. Help....
4 Personen
Nodig:
- 4 eieren
- 200 g chorizo of fuet
- 2 uien + 1 sjalot
- 1 bosuitje
- 1 spaanse peper
- ½ courgette
- 3 gesnipperde knoflookteentjes
- ½ el gerookte paprikapoeder, 1 tl komijn poeder, ½ tl gekneusde venkelzaadjes
- 400 g diepvriesdoperwten
- 400 g kerstomaatjes
- ¼ bosje koriander of peterselie
- flatbread
- olijfolie
- versgemalen peper
- draai zeezout uit de molen
BBQ op temperatuur.
Sjeng aan de geng
- Snij de uien en doe deze apart
- Haksel de peper, knoflook en bosui en doe deze bij elkaar
- Meng de kruiden en doe deze in een bakje
- Snij de worst in plakjes
- Zoek de rest bij elkaar en zet het klaar
- Bak de worst uit de skillet uit, schep eruit en veeg overtollig vet weg
- Fruit de uien aan in het restant van het vet in de skillet.
- Voeg alle groenten toe en bak goed door
- Voeg kruidenmix toe en bak goed door.
- voeg de erwtjes toe en roer door. - Voeg ongeveer de helft van de koriander toe. De rest is om te garneren
- Voeg de uitgebakken worst weer toe
- Maar kuiltjes en breek daarin de eireren. Laat met een deksel erop nu 10 minuten indirect stoven tot het eiwit gestold is. NIET meer roeren.
- Bak tegelijkertijd het flatbread op een andere Q. (of doe dit vooraf)
- Neem van het vuur, garneer met de peterselie of koriander en serveer er een goed glas spaanse rode wijn en het flatbread bij.
Laatst bewerkt door een moderator: