Gezien ik nog niet helemaal uit ben welk merk/soort brandstof ik wil gebruiken, heb ik een zak Black Ranch Witte Quebracho houtskool gekocht.
Ik heb deze in de Weber Summit gedaan en een "droge" test uitgevoerd, overnacht, vond ik wel spannend.
Ik heb het hele houtskool rooster gevuld
Bekijk bijlage 32193
en met 3 wokkels aangestoken (in het midden).
Bekijk bijlage 32191
Op temperaruur laten komen met al het staal en toen proberen, met name
proberen, te regelen op 120C.
De Weber iGrill 2 heb ik gebruikt om de temperatuur te monitoren, de sensor lag in het midden van het rooster.
Het kan trouwens toeval zijn, Weber en Weber, de domethermometer geeft niet eens zulke slechte waarden aan, vergeleken met de iGrill dan.
De eerste meting begon rond 18.03 16 december.
Bekijk bijlage 32194
Vanochtend om 7.30 17 december, kapte ik ermee.
De daling van de temperatuur lag aan het feit dat het "vuur" naar 1 kant naar buiten brandde (noordoosten, foto is verdraaid).
Oh ja, het had ook nog geregend/gemoezerd (Capelle ad IJssel).
Bekijk bijlage 32192
Over de hele linie heb ik, denk ik 3 keer, met de bovenkap lopen hannisen en uiteindelijk laten gaan, op een geven moet ik toch gaan slapen.
Ik heb hier geen foto van gemaakt, maar de gaten van de smokestand (onderin de bak) waren nog vrij.
Mijn verwachting was dat hij vanochtend nog wel boven de 100 zou blijven, maar helaas.
Ik ben wel wat wijzer maar ga de volgende keer denk ik kokosbriketten overnacht proberen.
Heeft er iemand tips, hoe ik "het best"overnacht kan bbq-en, ik wil namelijk OOIT eens brisket maken.