A
Aeschere
Gast
Hallo,
Ook voor mij het bekende voorstel rondje. Eerst de persoonlijke zaken: Man, 33 jaar uit Houten. Samenwonend, geen kinderen en werkzaam in de IT.
Nu dat uit de weg is, tijd voor waar het echt om gaat hier!
Sinds enkele jaren ben ik in het bezit van een goedkope Praxis kogel die prima werkt als je van "zwart van buiten, rauw van binnen" houdt. Voor de paar keer per jaar dat ik dat ding gebruikte en door het gebrek aan een tuin was er geen behoefte aan iets beters.
Nadat ik ben verhuisd en de beschikking kreeg tot een tuin ben ik toch iets meer gaan rondkijken. Een vriend is al fanatiek barbecue-er en de sfeer die er door gecre?erd wordt is eigenlijk onge?venaard. Hoe een paar gloeiende kolen en de geur van vlees zoveel kan losmaken. Het begon steeds meer te kriebelen en na het zien van alle mogelijkheden de knoop doorgehakt, er komt een betere/veelzijdigere barbecue!
Na een kortstondige zoektocht, het stond voor mij al redelijk vast dat het een Weber zou worden, heb ik van de week een Weber Original Kettle Premium 57cm besteld en deze kwam gisteren binnen (Inclusief gratis hoes via Fonq en een briketten starter pakket).
Na een tijdje knutselen en bewonderen staat er dan een nieuwe barbecue te schitteren
Morgen gaat deze voor het eerst aan en gelijk maar aan het experimenteren. Nooit eerder met indirecte warmte gewerkt en ook nooit eerder een bierblik kip gemaakt maar eens moet de eerste keer zijn. Ik probeer het recept van de Weber website, zag er makkelijk uit dus ik ben benieuwd!
Hopelijk leer ik hier en elders een hoop bij zodat er het hele jaar genoten kan worden van een lekker stukje vlees(ch!)
Oh, ter vergelijking, dit was mijn oude...
Ook voor mij het bekende voorstel rondje. Eerst de persoonlijke zaken: Man, 33 jaar uit Houten. Samenwonend, geen kinderen en werkzaam in de IT.
Nu dat uit de weg is, tijd voor waar het echt om gaat hier!
Sinds enkele jaren ben ik in het bezit van een goedkope Praxis kogel die prima werkt als je van "zwart van buiten, rauw van binnen" houdt. Voor de paar keer per jaar dat ik dat ding gebruikte en door het gebrek aan een tuin was er geen behoefte aan iets beters.
Nadat ik ben verhuisd en de beschikking kreeg tot een tuin ben ik toch iets meer gaan rondkijken. Een vriend is al fanatiek barbecue-er en de sfeer die er door gecre?erd wordt is eigenlijk onge?venaard. Hoe een paar gloeiende kolen en de geur van vlees zoveel kan losmaken. Het begon steeds meer te kriebelen en na het zien van alle mogelijkheden de knoop doorgehakt, er komt een betere/veelzijdigere barbecue!
Na een kortstondige zoektocht, het stond voor mij al redelijk vast dat het een Weber zou worden, heb ik van de week een Weber Original Kettle Premium 57cm besteld en deze kwam gisteren binnen (Inclusief gratis hoes via Fonq en een briketten starter pakket).
Na een tijdje knutselen en bewonderen staat er dan een nieuwe barbecue te schitteren
Morgen gaat deze voor het eerst aan en gelijk maar aan het experimenteren. Nooit eerder met indirecte warmte gewerkt en ook nooit eerder een bierblik kip gemaakt maar eens moet de eerste keer zijn. Ik probeer het recept van de Weber website, zag er makkelijk uit dus ik ben benieuwd!
Hopelijk leer ik hier en elders een hoop bij zodat er het hele jaar genoten kan worden van een lekker stukje vlees(ch!)
Oh, ter vergelijking, dit was mijn oude...