De nieuwe batch Hot Sauce is klaar!
Zeg maar gedag tegen deze Raspberry Red Chilli Sauce!
Na 5 weken fermenteren en een paar keer goed doorroeren ziet de pot er zo uit:
Bekijk bijlage 24375
Daarna even zeven en de meeste vloeistof weg gedaan, de rest van de massa lekker glad gedraaid in de blender. Even wat binding geven met xanthaangom en flesjes vullen. Die flesjes open laten en met een sous vide stick tot 85°C door warmen als pasteurisatie. Voorzichtig de dopjes erop drukken en alles mooi laten terug koelen aan de lucht:
Bekijk bijlage 24376
Mooie productie: 5 flesjes van 200 ml en 13 flesjes van 100 ml.
Op de foto zag je steeds 1 mooie Weckpot van 2 L maar in het echt had ik er 2 ingezet.
Krimpfolie om de dopjes en voorzien van een lekker label:
Bekijk bijlage 24377
Oordeel van het test-panel: zalig, niet te heet, mooi fruitig en fris, top sausje!
Veel liefs