Zaterdag 28 september was het grote moment aangebroken, ik hield het niet meer :blush:
Het vlees werd de afgelopen dagen steeds iets dieper van kleur en ook wat steviger,
Het enige dat me zorgen baarde was het handhaven van het vacuum bij de Ribeye.
Het staartstuk was super en had geen problemen, maar bij de ribeye maakte ik me wat zorgen.
Waarom? Nou aangezien ik een foodsaver heb werkt die alleen maar met geribbelde zakken.
Die dryage zakken zijn glad en als hulp zit er een geribbeld tuutje bij.
Maar dat ging niet lekker.
Het smolt niet goed dicht.
Maar afgelopen dagen kwam ik als tip ergens tegen dat je het dan als oplossing het best dubbel
kon sealen op de zelfde lasnaad.
Dus tussentiijds de seal losgehaald na ongeveer 22 dagen en de seal opnieuw gemaakt.
Ik had het gevoel dat er toch een lekje was ergens
Dan maak je je toch wel een beetje zorgen. Het laatste dat ik wilde was groene beestjes die over mijn vlees liepen.
Maar.......alles is goed gegaan
Tussentijds, inclusief weegmomentje
HET grote moment:
Korstjes er af:
Collateral Damage
Het staartstuk had echt een haast glazige harde korst gekregen
Omdat we nog wat meer op programma hadden staan, had ik de Weber in de BGE aan.
BGE op 100 graden en de Weber hot, hot en hot
Vlees eerst naar 40 graden op de BGE en toen afgrillen op de Weber.
Met trillende hand aangesneden en in beeld gebracht
Staartstuk
En dan de smaak:
Niet te vergelijken. Totaal een andere belevenis.
Echt een heel echte en eerlijke vlees smaak.
Mals als boter en echt een genot voor de smaakpapillen
Lekkerder als vers?
Nee hoor, niet te vergelijken met elkaar
Vers erg lekker, dryage nog lekkerder, maar alsof je een ander soort vlees eet.
We waren allemaal erg onder de indruk, het is echt de moeite waard geweest.
Nou is natuurlijk niet de 2.7 kg in zijn geheel op gegaan.
Ik las ook goede berichten over het invriezen van de stukken dus ook daar volgt vast weer een update van.
Die liggen keurig vacu?m verpakt op min18 te wachten om opgegeten te worden