BasBQ
Beef en Steak

Home made dry-aged meat *Update 28-9, het resultaat*

Niet met deze zakken Gerard

en normaal is de ideale temperatuur 35-38 graden Fahrenheit (2-3 graden)
Maar dat is zonder zak.
Bij mij is de temperatuur 3 graden in de koelkast.
Kan prima.
 
Mooi experiment, wat ziet die rib eye er ontzettend lekker uit zeg, ga dit volgen!
 
Dit ziet er veelbelovend uit.
Ik heb wel eens testen gezien van het merk Umai.
ik ga dit draadje zeker volgen.

Gr. Berry
 
Wat een mooi stuk vlees, geweldige adering, daar kan je wat mee en dry aged is helemaal geweldig, ga je volgen
 
IMG_2440_zps42891109.jpg


IMG_2441_zpscd8da02d.jpg


IMG_2442_zps3a1a180f.jpg


IMG_2443_zps4467736e.jpg


IMG_2444_zps09ae345a.jpg


Zo even een eerste update.

Vlees wordt duidelijk dieper van kleur en steviger
Het vet wordt zelfs al hard.
Verder blijft alles keurig maar uiteraard niet gek, want ze liggen er nu 10 dagen onaangeroerd.
 
lijkt goed te gaan
 
Ziet er idd goed uit. Geen dripvorming.
 
Super, ik koop vaak dry aged bij de SLIGRO. In Vlissingen hebben ze daar een speciale kast voor staan. Het is het malste vlees dat ik ooit heb gegeten. Dry aged sucade, staartstuk en entrecote verkopen ze hier. Dry aged ribey heb ik nog niet gezien.
 
Zaterdag 28 september was het grote moment aangebroken, ik hield het niet meer  :blush:

Het vlees werd de afgelopen dagen steeds iets dieper van kleur en ook wat steviger,
Het enige dat me zorgen baarde was het handhaven van het vacuum bij de Ribeye.
Het staartstuk was super en had geen problemen, maar bij de ribeye maakte ik me wat zorgen.

Waarom? Nou aangezien ik een foodsaver heb werkt die alleen maar met geribbelde zakken.
Die dryage zakken zijn glad en als hulp zit er een geribbeld tuutje bij.
Maar dat ging niet lekker.
Het smolt niet goed dicht.
Maar afgelopen dagen kwam ik als tip ergens tegen dat je het dan als oplossing het best dubbel
kon sealen op de zelfde lasnaad.

Dus tussentiijds de seal losgehaald na ongeveer 22 dagen en de seal opnieuw gemaakt.
Ik had het gevoel dat er toch een lekje was ergens
Dan maak je je toch wel een beetje zorgen. Het laatste dat ik wilde was groene beestjes die over mijn vlees liepen.

Maar.......alles is goed gegaan

Tussentijds, inclusief weegmomentje

IMG_0023_zpsae170fc6.jpg


IMG_0028_zps99866d4b.jpg


IMG_0029_zps7b801183.jpg


IMG_0032_zpsa71f0cad.jpg


HET grote moment:

IMG_0043_zps9ee27020.jpg


IMG_0045_zpsa8f05f3d.jpg


IMG_0046_zps897b7615.jpg


Korstjes er af:

IMG_0048_zpsb877e615.jpg


IMG_0050_zps62513536.jpg


IMG_0052_zps29220d51.jpg


Collateral Damage

IMG_0053_zps4807f684.jpg


Het staartstuk had echt een haast glazige harde korst gekregen

IMG_0055_zps5f74fd2e.jpg


IMG_0056_zps0cf61f6d.jpg


IMG_0059_zps108307f1.jpg


Omdat we nog wat meer op programma hadden staan, had ik de Weber in de BGE aan.
BGE op 100 graden en de Weber hot, hot en hot

Vlees eerst naar 40 graden op de BGE en toen afgrillen op de Weber.

IMG_0061_zps20a3db69.jpg


Met trillende hand aangesneden en in beeld gebracht

IMG_0063_zps34453969.jpg


Staartstuk

IMG_0064_zps5dbbef46.jpg


IMG_0065_zps80cb40d2.jpg


En dan de smaak:

Niet te vergelijken. Totaal een andere belevenis.
Echt een heel echte en eerlijke vlees smaak.
Mals als boter en echt een genot voor de smaakpapillen
Lekkerder als vers?

Nee hoor, niet te vergelijken met elkaar

Vers erg lekker, dryage nog lekkerder, maar alsof je een ander soort vlees eet.
We waren allemaal erg onder de indruk, het is echt de moeite waard geweest.

Nou is natuurlijk niet de 2.7 kg in zijn geheel op gegaan.
Ik las ook goede berichten over het invriezen van de stukken dus ook daar volgt vast weer een update van.
Die liggen keurig vacu?m verpakt op min18 te wachten om opgegeten te worden

 
Ik kan me voorstellen dat je dit een heel spannend project vond! En wat superleuk dat het zo goed heeft uitgepakt zeg. Het ziet er dan ook heerlijk uit.
 
Mooi project! Ook mooi dat het zo geslaagd is.
 
prachtig experiment geweest en een nog beter resultaat
 
Dat ziet er erg mooi uit zeg!
 
Wat een super vlees!! ziet er echt  =P~ uit!!
 
Interessant om te lezen en de foto's te bekijken.
Wat ziet dat resultaat er geweldig uit zeg!!!
 
WOW! gaaf om te zien dat het geluk is! Weer een reden om een foodsaver aan te schaffen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan