- Berichten
- 457
Goedemorgen mede-kluskoningen,
Na lang wikken, wegen en vergelijkingen van alle kamado's, uiteindelijk besloten een BGE aan te schaffen. Toen dat eenmaal besloten was, kwam de volgende vraag. Inbouwen in een meubel of gewoon het standaard verrijdbare nest gebruiken? Uiteindelijk besloten een verrijdbaar meubel te maken zodat alle roosters, rookhout en dergelijke ook een mooi plekje krijgen. Dus hieronder een verslag van de bouw van het meubel.
Besloten het meubel te maken van Douglas hout, dus wat hout besteld bij de houthandel en aan de slag.
Begonnen met het maken van het boven en onderframe van balken 70x45 mm. Deze onder 45 graden gezaagd zodat ik deze kan verlijmen. Ik wil namelijk geen schroeven in het zicht.
Daarna de poten gemaakt van balken 70x70 mm. Deze ingezaagd zodat ik een deel van de poot kan gebruiken voor het bevestigen van het frame.
En deze uiteindelijk gemonteerd aan het onder en boven frame. Ook gelijk de balken voor het blad neergelegd zodat ik kon zien of alles een beetje in verhouding was. Uiteindelijke maat is 1220x74mm geworden.
Op de foto zie je tevens een dwarsligger voor het plateau waar de BGE op komt te staan. Deze is bevestigd met behulp van deuvels zodat er geen schroeven zichtbaar zijn na de montage.
Daarna het boven frame gemonteerd, het plateau (hoogte vanaf blad 390 mm) voor de BGE en het blad. En even het deksel er op gelegd om te kijken hoe het stond
.
De volgende dag de wielen gemonteerd en het gat gezaagd (550 mm). Eigenlijk wilde ik eerst het hele meubel afmaken maar gezien het mooie weer en dat het meubel toch al verrijdbaar is, besloten de BGE te monteren.
Tsja en toen die in elkaar stond, moest die natuurlijk ook aan. Dus een paar kippetjes gehaald en een BCC gemaakt op het eitje. Temperatuur bleef aardig stabiel maar liep uiteindelijk toch iets te ver op. Het korstje was dus lekker krokant
Een verslag van de BCC is trouwens hier te vinden: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=19273.0
Ondertussen nog een dagje gewerkt maar gisteren een dag vrij en het meubel afgemaakt. De zijkanten dicht gemaakt en de eerste lades gemonteerd.
Lades zijn gemaakt van multiplex en daarna bekleed met hout. De zijkanten zijn dicht gezet met douglas panelen en vanaf binnen geschroefd. Meubel is rondom dicht, behalve waar de BGE staat. Dit advies kreeg ik vanuit de winkel zodat je een betere luchtstroom hebt en het eitje zijn warmte kwijt kan. Ik heb ook het originele nest gebruikt om het ei in te zetten. Dit staat stabieler dan ik vooraf dacht.
Meubel was toen klaar dus er zat niks anders op dan het gereedschap op te ruimen en de lades te vullen met de conveggtor en het rookhout. Jullie zien al dat er nog ruimte over is, dus tijd dat er meer accessoires bij komen
.
Gisteren helaas geen tijd meer gehad om het eitje aan te zetten dus dat vandaag maar eens doen! Iemand nog een lekker receptje voor vanmiddag?
Bedankt weer voor het lezen en laat me weten wat je er van vindt!
Na lang wikken, wegen en vergelijkingen van alle kamado's, uiteindelijk besloten een BGE aan te schaffen. Toen dat eenmaal besloten was, kwam de volgende vraag. Inbouwen in een meubel of gewoon het standaard verrijdbare nest gebruiken? Uiteindelijk besloten een verrijdbaar meubel te maken zodat alle roosters, rookhout en dergelijke ook een mooi plekje krijgen. Dus hieronder een verslag van de bouw van het meubel.
Besloten het meubel te maken van Douglas hout, dus wat hout besteld bij de houthandel en aan de slag.

Begonnen met het maken van het boven en onderframe van balken 70x45 mm. Deze onder 45 graden gezaagd zodat ik deze kan verlijmen. Ik wil namelijk geen schroeven in het zicht.
Daarna de poten gemaakt van balken 70x70 mm. Deze ingezaagd zodat ik een deel van de poot kan gebruiken voor het bevestigen van het frame.



En deze uiteindelijk gemonteerd aan het onder en boven frame. Ook gelijk de balken voor het blad neergelegd zodat ik kon zien of alles een beetje in verhouding was. Uiteindelijke maat is 1220x74mm geworden.

Op de foto zie je tevens een dwarsligger voor het plateau waar de BGE op komt te staan. Deze is bevestigd met behulp van deuvels zodat er geen schroeven zichtbaar zijn na de montage.
Daarna het boven frame gemonteerd, het plateau (hoogte vanaf blad 390 mm) voor de BGE en het blad. En even het deksel er op gelegd om te kijken hoe het stond


De volgende dag de wielen gemonteerd en het gat gezaagd (550 mm). Eigenlijk wilde ik eerst het hele meubel afmaken maar gezien het mooie weer en dat het meubel toch al verrijdbaar is, besloten de BGE te monteren.



Tsja en toen die in elkaar stond, moest die natuurlijk ook aan. Dus een paar kippetjes gehaald en een BCC gemaakt op het eitje. Temperatuur bleef aardig stabiel maar liep uiteindelijk toch iets te ver op. Het korstje was dus lekker krokant


Een verslag van de BCC is trouwens hier te vinden: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=19273.0
Ondertussen nog een dagje gewerkt maar gisteren een dag vrij en het meubel afgemaakt. De zijkanten dicht gemaakt en de eerste lades gemonteerd.

Lades zijn gemaakt van multiplex en daarna bekleed met hout. De zijkanten zijn dicht gezet met douglas panelen en vanaf binnen geschroefd. Meubel is rondom dicht, behalve waar de BGE staat. Dit advies kreeg ik vanuit de winkel zodat je een betere luchtstroom hebt en het eitje zijn warmte kwijt kan. Ik heb ook het originele nest gebruikt om het ei in te zetten. Dit staat stabieler dan ik vooraf dacht.




Meubel was toen klaar dus er zat niks anders op dan het gereedschap op te ruimen en de lades te vullen met de conveggtor en het rookhout. Jullie zien al dat er nog ruimte over is, dus tijd dat er meer accessoires bij komen




Gisteren helaas geen tijd meer gehad om het eitje aan te zetten dus dat vandaag maar eens doen! Iemand nog een lekker receptje voor vanmiddag?
Bedankt weer voor het lezen en laat me weten wat je er van vindt!