Wellicht dat sommige mensen van jullie wel mee gekregen hebben dat ik wat aanloop probleempjes had met mijn nieuwe heatermeter.
Toen ik deze werkend had, moest deze natuurlijk getest worden. Om dit zonder iets op de q te doen vond ik niet kunnen dus daarom maar 2 voor gemarineerde beenhammetjes gehaald.
De ventilator gemonteerd en de andere 2 gaten provisorisch dicht gestopt met folie.

De 2 hammetjes erop

onder de ventilatieroosters verder dicht en boven flink geknepen.

Wat pecan hout snippers erop, deze eerst geweekt.

Nu kon het dan eindelijk beginnen. de hm ingesteld op 108 graden(waarom? vond ik een mooi getal).
Maar tot mijn grote schrik liep de temperatuur alleen maar terug. Na ongeveer 45 min aankijken toch maar weer besloten om alle ventilatieroosters open te gooien , de temperatuur steeg weer tot ongeveer 110 graden en toen alles weer dicht gezet zoals het hoort. Maar de volgende 30 min daalde de temperatuur weer. Toen weer besloten om alles open te zetten, alleen dit keer de temperatuur nog iets verder laten oplopen.
En je raad het al, dit hielp helemaal niks.
Hij was ook al redelijk "dood"

Nieuwe kooltjes warm gemaakt. De fik zit er goed in!


En na een poos wachten waren de hammetjes uiteindelijk klaar!! Wat een lange bevalling, maar daar was de smaak niet minder om.

Om jullie een compleet beeld te geven van dit lange gevecht, hierbij een overzicht van het proces

1) beenhammetjes erop, schuiven dicht.
2)temperatuur bleef zakken, alle schuiven maar weer open.
3)temperatuur was op peil, dus alle schuiven maar weer dicht.
-) dal tussen 3 en 4, temperatuur weer te ver gezakt. dus alles maar weer open
4)zelfde als 3
5)nieuwe kolen waren warm, dus nieuwe kolen erin. alle schuiven gelijk dicht gedaan.
6)eerste beenham was klaar.
7)tweede beenham was klaar.
Omdat de kolen nu wel goed aan leken te zijn. Gekeken hoe de temperatuur zij blijven op 108 graden en later op 122 graden. Dit ging verder prima. Een hoop geleerd en een halve dag verder
Ik ben er nog steeds niet achter wat het nu kon zijn dat hij niet goed op gang kwam. Ik weet niet of jullie iets zien aan mijn verslag wat het een en ander kan verklaren?
Om de overige ventilatiegaten dicht te maken(waar de ventilator gemonteerd zit). hoe kan ik dit het beste doen, is er een soort hittebestendige tape? En waar kan ik dit halen?
Bedankt voor het kijken!!
Toen ik deze werkend had, moest deze natuurlijk getest worden. Om dit zonder iets op de q te doen vond ik niet kunnen dus daarom maar 2 voor gemarineerde beenhammetjes gehaald.
De ventilator gemonteerd en de andere 2 gaten provisorisch dicht gestopt met folie.

De 2 hammetjes erop

onder de ventilatieroosters verder dicht en boven flink geknepen.

Wat pecan hout snippers erop, deze eerst geweekt.

Nu kon het dan eindelijk beginnen. de hm ingesteld op 108 graden(waarom? vond ik een mooi getal).
Maar tot mijn grote schrik liep de temperatuur alleen maar terug. Na ongeveer 45 min aankijken toch maar weer besloten om alle ventilatieroosters open te gooien , de temperatuur steeg weer tot ongeveer 110 graden en toen alles weer dicht gezet zoals het hoort. Maar de volgende 30 min daalde de temperatuur weer. Toen weer besloten om alles open te zetten, alleen dit keer de temperatuur nog iets verder laten oplopen.
En je raad het al, dit hielp helemaal niks.
Hij was ook al redelijk "dood"

Nieuwe kooltjes warm gemaakt. De fik zit er goed in!


En na een poos wachten waren de hammetjes uiteindelijk klaar!! Wat een lange bevalling, maar daar was de smaak niet minder om.

Om jullie een compleet beeld te geven van dit lange gevecht, hierbij een overzicht van het proces

1) beenhammetjes erop, schuiven dicht.
2)temperatuur bleef zakken, alle schuiven maar weer open.
3)temperatuur was op peil, dus alle schuiven maar weer dicht.
-) dal tussen 3 en 4, temperatuur weer te ver gezakt. dus alles maar weer open
4)zelfde als 3
5)nieuwe kolen waren warm, dus nieuwe kolen erin. alle schuiven gelijk dicht gedaan.
6)eerste beenham was klaar.
7)tweede beenham was klaar.
Omdat de kolen nu wel goed aan leken te zijn. Gekeken hoe de temperatuur zij blijven op 108 graden en later op 122 graden. Dit ging verder prima. Een hoop geleerd en een halve dag verder

Ik ben er nog steeds niet achter wat het nu kon zijn dat hij niet goed op gang kwam. Ik weet niet of jullie iets zien aan mijn verslag wat het een en ander kan verklaren?
Om de overige ventilatiegaten dicht te maken(waar de ventilator gemonteerd zit). hoe kan ik dit het beste doen, is er een soort hittebestendige tape? En waar kan ik dit halen?
Bedankt voor het kijken!!