gisteren voor het eerst een alu envelope met hickory op de kooltje gelegt,
nu was de rooksmaak prominent aanwezig in het eindproduct, 2 varkenshaasjes.
nu vraag ik mij af als ik dit wat minder prominent wil hebben is dat te realizeren door de houtsoort te veranderen of heb ik gewoon teveel snippers gebruikt?
haasjes hebben er 1 1/2 uur op gelegen inclusief de laatste 15 minuten in de glaze, hierbij kwam er geen rook meer uit de gaatjes van het pakje.
na dat de boel was afgekoeld pakje geopend, alle snippers keurig zwart
nb: ik had de snipers niet geweekt en het duurde eenige tijd voordat de rook echt zichtbaar was uit de schoorsteen
nu was de rooksmaak prominent aanwezig in het eindproduct, 2 varkenshaasjes.
nu vraag ik mij af als ik dit wat minder prominent wil hebben is dat te realizeren door de houtsoort te veranderen of heb ik gewoon teveel snippers gebruikt?
haasjes hebben er 1 1/2 uur op gelegen inclusief de laatste 15 minuten in de glaze, hierbij kwam er geen rook meer uit de gaatjes van het pakje.
na dat de boel was afgekoeld pakje geopend, alle snippers keurig zwart
nb: ik had de snipers niet geweekt en het duurde eenige tijd voordat de rook echt zichtbaar was uit de schoorsteen