Vorige week zag ik Himalayan Salt Plate Brick Chicken Recipe van allthingsbbq
https://www.youtube.com/watch?v=r2M58LDv8vg
Aangezien butterfly chicken nog op mijn todo list stond een mooie gelegenheid om dit recept eens te proberen.
Als rub ik heb ik de Chicken Dust geprobeerd van Huddie.
Heb de weber opgestookt tot een 200c en de zoutsteen opgewarmd voor een klein half uurtje. Toen heb ik de kip een uur met de huid naar beneden op het rooster gelegd en de zoutsteen daar bovenop. 'Na dit uur heb ik de kip omgedraaid en de steen nog eens op de huidkant gelegd om hem evenredig te garen. Zo heeft ie een kleine 15min. gelegen tot de kern temperatuur was bereikt. Heb toen de kip nog een 10 a 15 min laten rusten.
Echt een verrukkelijk resultaat hij was "perfect" borst lekker sappig, dit gaan we zeker vaker doen!
https://www.youtube.com/watch?v=r2M58LDv8vg
Aangezien butterfly chicken nog op mijn todo list stond een mooie gelegenheid om dit recept eens te proberen.
Als rub ik heb ik de Chicken Dust geprobeerd van Huddie.
Heb de weber opgestookt tot een 200c en de zoutsteen opgewarmd voor een klein half uurtje. Toen heb ik de kip een uur met de huid naar beneden op het rooster gelegd en de zoutsteen daar bovenop. 'Na dit uur heb ik de kip omgedraaid en de steen nog eens op de huidkant gelegd om hem evenredig te garen. Zo heeft ie een kleine 15min. gelegen tot de kern temperatuur was bereikt. Heb toen de kip nog een 10 a 15 min laten rusten.
Echt een verrukkelijk resultaat hij was "perfect" borst lekker sappig, dit gaan we zeker vaker doen!