Beef en Steak

Hier ook 1e keer pulled pork

Gratz met knorrie!
 
Mooie foto's hoor van een mooie run.
Trouwens ook een mooie rookring op je foto's te zien.
Het roken is dus goed gegaan. ;)
 
Ja idd had ik niet verwacht ik had er niet zo gek veel hout op gegooid en heb de bbq ook niet echt zien roken maar toch goed gelukt
 
ErikSchreurs zei:
Ja idd had ik niet verwacht ik had er niet zo gek veel hout op gegooid en heb de bbq ook niet echt zien roken maar toch goed gelukt

Klopt, want de rookring wordt niet gemaakt door de rook zelf
 
De rookring is een reactie tussen gassen die ontstaan bij de verbranding en bestanddelen in het vlees.
Het zou best kunnen zijn dat de verbranding van het rookhout dezelfde gassen geeft als bij de verbranding van bv houtskool, maar de rook zelf geeft niet de rookring.
 
Maar hoe het nou helemaal prec?es in elkaar zit weet ik ook niet; in mijn WSM kan ik vrij eenvoudig een rookring bewerkstelligen, maar in mijn kogel is het zo goed als niet te doen.
Verbrand de kogel de kolen effici?nter/ schoner, of helpt de waterdamp uit de waterpan van de WSM om de gasdeeltjes te transporteren?
Ik heb altijd meer vragen dan antwoorden :D
 
Mooi resultaat, dat zal gesmaakt hebben!
 
Gefeliciteerd met je knorrie
 
Ziet er heerlijk uit, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Terug
Bovenaan Onderaan