- Berichten
- 4.941
Beste BBQgenoten.
Na een drukken Pasen zonder BBQ werd het vandaag eens tijd om de Q dan ook echt aan te gaan steken. Ik had allerlei verschillende wilde plannen voor een recept. Maar ben toch gezwicht voor het traditionele asperge gerecht. Maar dan wel met een beetje BBQ
Daar gaan we. Gelukkig heb ik nog een paar plaatjes geschoten
Met dit mooie weer lekker op de hipster fiets naar de lokale aspergeboer gefietst. En daar verschillende lokale lekkernij gekocht.
Thuis gelijk met de voorbereidingen begonnen. Krieltjes voorzien van wat olie, zout, peper, knoflook, ui en paprikapoeder. De boel goed verdeeld. En daarna een eetlepel bloem er bij en weer verdelen. Dit is toch wel de ontdekking van het jaar voor mij. Wat geeft dat een fijn resultaat.
De aardappels konden zo indirect de BBQ op voor ongeveer 45min bij een 180-200gr.
Nu had ik alle tijd om me tot de asperges te richten. Deze ging ik natuurlijk grillen. (Wat anders
) En het mooie van grillen is dat je er subtiel wat smaakje aan toe kunt voegen. Ik maakte een olie met wat zout, peper, gemalen chilivlokken en citroensap. Dat kwast ik netjes over de asperges en die staan te wachten tot de aardappels gaar zijn. Het grillen kost maar een paar minuten.
Ondertussen waren de eitjes hard gekookt. En konden af gaan koelen. Bij de boer kocht ik een mooie roomboter welke van de kaasboer kwam. De kon ik mooi bij de aardappels zetten om te smelten.
De aardappels zagen er al prima uit. Tijd om de asperges te gaan grillen. Hiervoor had ik de WGA aangestoken om mooi kort op het vuur grillen. Voor het grillen eerst nog snel de ham opgerold. En een eitje klein gehakt. Zodat we straks een mooi bordje op kunnen maken.
Dat gaat helemaal goed komen zo. Alles is klaar. Tijd om het bordje op te maken. Natuurlijk had ik er ook een wijntje bij. En wel de prijswinnaar van het Brabants Asperge Genootschap. De Domaine La Colombette 2021 Sauvignon Blanc. Dat gaat een feestje worden mensen. Nu alleen nog een leuk bordje opmaken voor de foto en we kunnen gaan eten.
Dat is natuurlijk allemaal wel heel mooi. Maar we mixen hier alles door elkaar. Gooien er de gesmolten boter over. En gaan dan pas echt eten
Dit is weer puur genieten. Heerlijk in het zonnetje. Asperges eten. Lekker aan het wijntje nippen. Helemaal TOP
Bedankt voor het lezen en kijken
Bram.
Na een drukken Pasen zonder BBQ werd het vandaag eens tijd om de Q dan ook echt aan te gaan steken. Ik had allerlei verschillende wilde plannen voor een recept. Maar ben toch gezwicht voor het traditionele asperge gerecht. Maar dan wel met een beetje BBQ

Daar gaan we. Gelukkig heb ik nog een paar plaatjes geschoten
Met dit mooie weer lekker op de hipster fiets naar de lokale aspergeboer gefietst. En daar verschillende lokale lekkernij gekocht.
Thuis gelijk met de voorbereidingen begonnen. Krieltjes voorzien van wat olie, zout, peper, knoflook, ui en paprikapoeder. De boel goed verdeeld. En daarna een eetlepel bloem er bij en weer verdelen. Dit is toch wel de ontdekking van het jaar voor mij. Wat geeft dat een fijn resultaat.
De aardappels konden zo indirect de BBQ op voor ongeveer 45min bij een 180-200gr.
Nu had ik alle tijd om me tot de asperges te richten. Deze ging ik natuurlijk grillen. (Wat anders

Ondertussen waren de eitjes hard gekookt. En konden af gaan koelen. Bij de boer kocht ik een mooie roomboter welke van de kaasboer kwam. De kon ik mooi bij de aardappels zetten om te smelten.
De aardappels zagen er al prima uit. Tijd om de asperges te gaan grillen. Hiervoor had ik de WGA aangestoken om mooi kort op het vuur grillen. Voor het grillen eerst nog snel de ham opgerold. En een eitje klein gehakt. Zodat we straks een mooi bordje op kunnen maken.
Dat gaat helemaal goed komen zo. Alles is klaar. Tijd om het bordje op te maken. Natuurlijk had ik er ook een wijntje bij. En wel de prijswinnaar van het Brabants Asperge Genootschap. De Domaine La Colombette 2021 Sauvignon Blanc. Dat gaat een feestje worden mensen. Nu alleen nog een leuk bordje opmaken voor de foto en we kunnen gaan eten.
Dat is natuurlijk allemaal wel heel mooi. Maar we mixen hier alles door elkaar. Gooien er de gesmolten boter over. En gaan dan pas echt eten

Dit is weer puur genieten. Heerlijk in het zonnetje. Asperges eten. Lekker aan het wijntje nippen. Helemaal TOP
Bedankt voor het lezen en kijken
Bram.