BasBQ
Beef en Steak

Hertenrug

Marc17960

Kooltjesharker
Berichten
116
Heb nog wat herterug met been gevonden in de vriezen, en ik vroeg mij af of je dit ook low and slow kunt bereiden op het ei??
Marineren??
Droge rub?
temperaturen??
Ik heb nog geen enkel idee wat ik moet gaan doen, maar hoop dat jullie al zoiets hebben klaargemaakt.
Alle tips zijn welkom.

marc
 
Ik zou de rug heel even aanbraden in de pan in veel boter. Van het braadvocht een heerlijke jus/saus maken.

De rug daarna low & slow op Q garen, de laatste keer heb ik de rug bij 90 graden tot 55 graden kerntemperatuur op de Q gehad.
Even laten rusten (en de kern stijgt nog iets door) en aansnijden.

Mooi zacht vlees dat bijna smelt in je mond met een ros? kern.

Dat vind ik het lekkerst. Gebruik je alleen de Q -> geen jus of saus  :-O
 
Terug
Bovenaan Onderaan