- Berichten
- 213
Onlangs kwam ik bij de Sligro en lag er een mooi stukje hertenbiefstuk.
Nog nooit gehad
Die wilde ik wel eens proberen, maar wat erbij?
In de tuin had ik al wat Rabarber stelen staan, even gezocht op het web en kwam een salade tegen.
Eerst de voorbereiding voor de rabarbersalade.
De stukjes rabarber in een paar eetlepels honing gehutseld en dan in de skillet op de Q voor een kwartiertje tot ze zacht zijn.
Ook gelijk wat pecannoten roosteren
Ondertussen de hertenbiefstuk uitgepakt, droog gedept en met wat pezo bestooit.
Een mooi stukje vlees om te zien hoor
De Q opgestookt tot 150 graden en eerst even direct op de Q gelegd.
Daarna direct verder gegaard tot een kern van 45 graden
ondertussen de salade verder klaar gemaakt.
Rucola in een kom, wat feta of geitenkaas erdoor.
Wat radijds in plakjes en de pecannoten.
De rabarber nog even terug op de Q zodat alles weer vloeibaar was en dan er ook bij.
Tijd om de hertenbiefstuk er af te halen en te laten rusten
Na 10 minutjes rusten aansnijden en stiekem proeven natuurlijk.
Het bordje klaargemaakt en eten maar
Wat een super mals lekker stukje vlees was dat zeg
Heerlijk genoten.
Nog nooit gehad
Die wilde ik wel eens proberen, maar wat erbij?
In de tuin had ik al wat Rabarber stelen staan, even gezocht op het web en kwam een salade tegen.
Eerst de voorbereiding voor de rabarbersalade.
De stukjes rabarber in een paar eetlepels honing gehutseld en dan in de skillet op de Q voor een kwartiertje tot ze zacht zijn.

Ook gelijk wat pecannoten roosteren

Ondertussen de hertenbiefstuk uitgepakt, droog gedept en met wat pezo bestooit.

Een mooi stukje vlees om te zien hoor
De Q opgestookt tot 150 graden en eerst even direct op de Q gelegd.
Daarna direct verder gegaard tot een kern van 45 graden


ondertussen de salade verder klaar gemaakt.
Rucola in een kom, wat feta of geitenkaas erdoor.
Wat radijds in plakjes en de pecannoten.
De rabarber nog even terug op de Q zodat alles weer vloeibaar was en dan er ook bij.

Tijd om de hertenbiefstuk er af te halen en te laten rusten

Na 10 minutjes rusten aansnijden en stiekem proeven natuurlijk.

Het bordje klaargemaakt en eten maar

Wat een super mals lekker stukje vlees was dat zeg
Heerlijk genoten.