- Berichten
- 67
Jaja. Hij mag weer aan morgen met hemelvaartsdag. En we gaan ervoor: knorrie. Hier volgt het verslag in wording.
Via BBQuality een voordeeltje kunnen halen op een Boston Butt. Dus deze besteld in plaats van de procureur. Maandag besteld, woensdag in huis. Mooi dacht ik, kan ik m woensdag in de rub zetten. toch?
Blijkt t kreng diepgevroren! Nu staat ie in een bak met water te ontdooien in de hoop dat ik m rond 11/12 uur vanavond kan injecteren en rubben. #schietgebedje
to be continued..
Update 22:00
Nou het was een ervaring op zich. Kreeg hem op tijd ontdooit. Voor het eerst het vlees getrimd (viel me eigenlijk wel mee wat er aan zat aan zooi) en geïnjecteerd. Vervolgens een rub erop voor pulled pork die ik nog had staan.
Saillant detail was dat ik m aardig vind stinken. Werd er een beetje onpasselijk van.
Maar dat schijnt normaal te zijn bij vaccuum verpakte procureursoorten las ik op het forum. Hij was iig luchtdicht en de datum is nog niet bereikt.
Nu de koelkast in, morgen vroeg op.
update 09:00
Vanmorgen half 7 op door zoonlief (7 maanden oud) dus we konden mooi vroeg aan de slag. Paar mooie grote brokstokken houtskool (brand mooi lang?) erop met wat kleiner gerei van de vorige sessie eromheen.
Met 2 appel en 1 kers de platesetter erop en bij 100 graden rooster temp. De boston butt (waar de geur inmiddels af is) erop gelegd.
De voeler van het rooster in de pork en nu ga ik verder op de dome temperatuur. Eens kijken hoe dat wil. We zijn iig van start!
Update 19:00
Smiddags om 2 uur de 5 uur aangetikt, temperatuur was er nog niet helemaal maar wat het eerst komt toch? de glace gezet.
Na 2 uur gewrapped in de folie. Er stak echter een botje doorheen waardoor ik een Dun stukje aluminiumfolie er nog tegenaan heb geplakt om te voorkomen dat t vocht kon ontsnappen.
Rond half 5 was de 88 graden bereikt, geprikt en nog even door laten garen tot 92. ToEn eraf gehaald en laten rusten. Het hele huis rook erna, heerlijk.
Uurtje laten rusten en daarna met de klauwen gepulled. Dat ging eigenlijk minder makkelijk dan met de hand maar het sentiment wil ook wat
Een beetje zelfgemaakte coleslaw erbij en een feestmaal is geboren. Met 3 mannen en 3 vrouwen ruim 2kg vlees verorberd. De reacties waren lovend en de toon voor de bbq’s van dit jaar is gezet.
Dit gaan we zeker vaker doen
Via BBQuality een voordeeltje kunnen halen op een Boston Butt. Dus deze besteld in plaats van de procureur. Maandag besteld, woensdag in huis. Mooi dacht ik, kan ik m woensdag in de rub zetten. toch?
Blijkt t kreng diepgevroren! Nu staat ie in een bak met water te ontdooien in de hoop dat ik m rond 11/12 uur vanavond kan injecteren en rubben. #schietgebedje
to be continued..
Update 22:00
Nou het was een ervaring op zich. Kreeg hem op tijd ontdooit. Voor het eerst het vlees getrimd (viel me eigenlijk wel mee wat er aan zat aan zooi) en geïnjecteerd. Vervolgens een rub erop voor pulled pork die ik nog had staan.
Saillant detail was dat ik m aardig vind stinken. Werd er een beetje onpasselijk van.
Maar dat schijnt normaal te zijn bij vaccuum verpakte procureursoorten las ik op het forum. Hij was iig luchtdicht en de datum is nog niet bereikt.
Nu de koelkast in, morgen vroeg op.
update 09:00
Vanmorgen half 7 op door zoonlief (7 maanden oud) dus we konden mooi vroeg aan de slag. Paar mooie grote brokstokken houtskool (brand mooi lang?) erop met wat kleiner gerei van de vorige sessie eromheen.
Met 2 appel en 1 kers de platesetter erop en bij 100 graden rooster temp. De boston butt (waar de geur inmiddels af is) erop gelegd.
De voeler van het rooster in de pork en nu ga ik verder op de dome temperatuur. Eens kijken hoe dat wil. We zijn iig van start!
Update 19:00
Smiddags om 2 uur de 5 uur aangetikt, temperatuur was er nog niet helemaal maar wat het eerst komt toch? de glace gezet.
Na 2 uur gewrapped in de folie. Er stak echter een botje doorheen waardoor ik een Dun stukje aluminiumfolie er nog tegenaan heb geplakt om te voorkomen dat t vocht kon ontsnappen.
Rond half 5 was de 88 graden bereikt, geprikt en nog even door laten garen tot 92. ToEn eraf gehaald en laten rusten. Het hele huis rook erna, heerlijk.
Uurtje laten rusten en daarna met de klauwen gepulled. Dat ging eigenlijk minder makkelijk dan met de hand maar het sentiment wil ook wat

Een beetje zelfgemaakte coleslaw erbij en een feestmaal is geboren. Met 3 mannen en 3 vrouwen ruim 2kg vlees verorberd. De reacties waren lovend en de toon voor de bbq’s van dit jaar is gezet.
Dit gaan we zeker vaker doen

Laatst bewerkt: