- Berichten
- 1.085
Tja... beercan chicken kan je het eigenlijk niet noemen want ik heb het op een chicken sitter gedaan. Maar ik hoop dat dit ook volstaat voor een sticker 
Gisteren zouden we bij vrienden gaan eten, maar omdat dit puntje bij paaltje niet door ging mocht de Q weer aan. Elk nadeel heb zijn voordeel.
Gelukkig was de AH open, daar heb ik in de ochtend vlug even een maiskippetje gehaald. Een hele kip had ik op mijn nieuwe bastard nog niet gemaakt. Wel al een paar keer op de Weber. Ik was erg benieuwd naar het verschil.
Rond het middag uur in de rub gezet. Ik heb de 'Chick Mix' van Jort Althuizen gebruikt. Die had ik zelf een paar weken terug gemaakt voor wat kipvleugels en daar had ik nog precies genoeg van over. Natuurlijk ook lekker wat van de kruiden onderhuids gesmeerd. Daarna onafgedekt terug in de koeling.
Rond een uur of half 4 de bastard aangestoken. Ik ben gegaan voor een temperatuur van ergens tussen de 150 en 170 graden.
Ik heb ooit een handige chicken sitter van bij Hornbach gekocht waar een pannetje aan zit. Hierin heb ik gelijk wat krieltjes (in partjes) in gedaan en voorzien van wat olijfolie en rozemarijnzout. Verder een chunk kersenhout bij de kolen en een probe in de dij om de temperatuur in de gaten te houden.
Mijn doeltemperatuur was 82 graden in de dij en 72 in de borst. Aangezien de dijen al eerder de temperatuur hadden dan de borst zijn die iets hoger uitgevallen. Voor de malsheid deed dit niks af.
Het eindresultaat was weer smullen. Supermals vlees en het huidje was ook bijna knapperig. In ieder geval veel beter dan wat ik van mijn Weber ketel gewend ben. Misschien dat ik volgende keer een laagje maizena er op doe om de huid krokanter te krijgen, maar voor dit keer vond ik een bleke kip niet foto waardig
Ook denk ik dat ik op een wat hogere temperatuur probeer te werken (170 - 180 °C).
Verder was bang dat de krieltjes misschien te rokerig zouden zijn, maar dat vond ik dus reuze meevallen. Deze waren ook erg lekker met een vleugje rooksmaak.
Bedankt voor het meekijken en/of lezen!

Gisteren zouden we bij vrienden gaan eten, maar omdat dit puntje bij paaltje niet door ging mocht de Q weer aan. Elk nadeel heb zijn voordeel.
Gelukkig was de AH open, daar heb ik in de ochtend vlug even een maiskippetje gehaald. Een hele kip had ik op mijn nieuwe bastard nog niet gemaakt. Wel al een paar keer op de Weber. Ik was erg benieuwd naar het verschil.
Rond het middag uur in de rub gezet. Ik heb de 'Chick Mix' van Jort Althuizen gebruikt. Die had ik zelf een paar weken terug gemaakt voor wat kipvleugels en daar had ik nog precies genoeg van over. Natuurlijk ook lekker wat van de kruiden onderhuids gesmeerd. Daarna onafgedekt terug in de koeling.
Rond een uur of half 4 de bastard aangestoken. Ik ben gegaan voor een temperatuur van ergens tussen de 150 en 170 graden.
Ik heb ooit een handige chicken sitter van bij Hornbach gekocht waar een pannetje aan zit. Hierin heb ik gelijk wat krieltjes (in partjes) in gedaan en voorzien van wat olijfolie en rozemarijnzout. Verder een chunk kersenhout bij de kolen en een probe in de dij om de temperatuur in de gaten te houden.
Mijn doeltemperatuur was 82 graden in de dij en 72 in de borst. Aangezien de dijen al eerder de temperatuur hadden dan de borst zijn die iets hoger uitgevallen. Voor de malsheid deed dit niks af.
Het eindresultaat was weer smullen. Supermals vlees en het huidje was ook bijna knapperig. In ieder geval veel beter dan wat ik van mijn Weber ketel gewend ben. Misschien dat ik volgende keer een laagje maizena er op doe om de huid krokanter te krijgen, maar voor dit keer vond ik een bleke kip niet foto waardig

Ook denk ik dat ik op een wat hogere temperatuur probeer te werken (170 - 180 °C).
Verder was bang dat de krieltjes misschien te rokerig zouden zijn, maar dat vond ik dus reuze meevallen. Deze waren ook erg lekker met een vleugje rooksmaak.
Bedankt voor het meekijken en/of lezen!