- Berichten
- 14

Voor het thema kaas hoopte ik iets te kunnen doen met gesmolten kaas draden, dus het leek me leuk om een hamburger door te snijden en dan te fotograferen. (onderaan kun je zien dat daar toen precies 0 kaasdraden tevoorschijn kwamen).

Het recept dat ik deels heb gebruikt is die van BBQ-helden, de slam burger.
Weggelaten heb ik de wijn door de uien en ik heb geen roquefort kaas gebruikt maar cheddar, dit omdat ik had opgezocht welke kaas super goed zou moeten smelten. Ik kwam toen uit op jonge gouda of cheddar. Dus vandaar.
Ingredienten:
2 rode uien
2 tenen knoflook
2 el bruine suiker
Glas water
400 gram rundergehakt (geen mager)
1 el worcestershire saus
2 el knoflook poeder
1 tl zwarte peper
Grof zeezout
Cheddar kaas
Burger broodjes
Rucola
1 vleestomaat
Honing mosterd saus
Eerst heb ik het gehakt gemengd met de peper, worcestershiresaus en het knoflookpoeder.
Daarna heb ik er 2 flinke burgers van gemaakt met in het midden een kuiltje tegen het opbollen bij het bakken en iets groter dan het broodje ivm het krimpen.
Beide hamburgers ingepakt in folie en toen eerst maar van de ui ringen gemaakt en de knoflook klein gesneden.

Nu gauw de bbq opgestookt en de uien met knoflook lekker bruingebakken, nu wat water en de suiker erbij en laten sudderen tot het een papje word.


Nu lekker tomaatjes in de skillet, en de broodjes grillen. Daarna kunnen de hamburgers erop, en lekker draaien tot ze 60-65 graden kerntemperatuur hadden.
Nu wat flinke stukken cheddar erop en nog even goed indirect met het deksel op de Q laten smelten.


Nu kan ik de broodjes opbouwen.
Beginnend met de bodem met rucola erop, daarna kan de hamburger met gesmolten rucola erop. Gevolgd door de ui en een lekkere plak vleestomaat. Nog een beetje honingmosterd saus en de bovenkant van het broodje kan erop. Tijd voor de foto’s



Zie hierboven de tegenvallende doorgesneden hamburger foto

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Laatst bewerkt: