- Berichten
- 10.082
Beste bbq collega's
Afgelopen week zijn we terug gekomen van een schitterende vakantie in Canada.
Als je dan weer "back in The Netherlands" bent is het wel even afkicken op culinair gebied.
En wat doen je dan? Je maakt een heerlijk hamburger menuutje om nog even het "gevoel" vast te houden.
OK, daar gaan we
Als uitgangspunt heb ik een receptje van m'n bbq maat @Bram aangehouden want die heeft eens overheerlijk pindakaas-met-jam burgers gemaakt als ontbijt. Of was het nou lunch?
Ach, doet er niet toe.
Een bosbessenjam en pindasaus zijn hierbij benodigd.
De pindasaus gemaakt van pindakaas, 200 ml kokosmelk, 4 tenen knoflook, (half) uitje, scheutje ketjap, pezo en wat chilipoeder voor een pitje. Uit en knoflook even aanfruiten en dan de rest erbij mikken. Uiteraard proeven en indien nodig een beetje tweaken.
Toen de WGA aangestoken en mochten de burgers erop. Voor de vakantie had ik al een aantal burgers "geprefabt" en dat was nu lekker makkelijk. Tussendoor ook even het broodje geroosterd.
Tussendoor nog even een mayo-sriracha-mosterd saus gemaakt. Hadden we bij kennissen in Canada mogen proeven. Daar hadden ze ook nog maple syrup aan toegevoegd, maar aangezien er nu jam op de burger gaat (lees: zoet) heb ik de maple syrup maar achterwege gelaten.
Toen de burgers klaar waren konden we gaan bouwen.
Insmeren met pindasaus, jam en de mayo-sriracha-mosterd saus. Burger erop.
In plaats van ook nog eens sla en tomaat op het broodje te doen, heb ik ze deze keer ernaast gehouden. Is me erg goed bevallen moet ik zeggen. Er valt minder tussen je broodje uit.
En toen de burger klaar was het geheel op een plank met frietjes geserveerd
Burger op een bedje van sla en wat roma tomaatjes ernaast
Heerlijk gegeten. Het recept met pindasaus en jam is erg lekker.
De maaltijd afgesloten met het laatste restje zelfgemaakt limoncello, heerlijk in de achtertuin
Dank voor het kijken
Rick
Afgelopen week zijn we terug gekomen van een schitterende vakantie in Canada.
Als je dan weer "back in The Netherlands" bent is het wel even afkicken op culinair gebied.
En wat doen je dan? Je maakt een heerlijk hamburger menuutje om nog even het "gevoel" vast te houden.
OK, daar gaan we
Als uitgangspunt heb ik een receptje van m'n bbq maat @Bram aangehouden want die heeft eens overheerlijk pindakaas-met-jam burgers gemaakt als ontbijt. Of was het nou lunch?

Een bosbessenjam en pindasaus zijn hierbij benodigd.
De pindasaus gemaakt van pindakaas, 200 ml kokosmelk, 4 tenen knoflook, (half) uitje, scheutje ketjap, pezo en wat chilipoeder voor een pitje. Uit en knoflook even aanfruiten en dan de rest erbij mikken. Uiteraard proeven en indien nodig een beetje tweaken.
Toen de WGA aangestoken en mochten de burgers erop. Voor de vakantie had ik al een aantal burgers "geprefabt" en dat was nu lekker makkelijk. Tussendoor ook even het broodje geroosterd.
Tussendoor nog even een mayo-sriracha-mosterd saus gemaakt. Hadden we bij kennissen in Canada mogen proeven. Daar hadden ze ook nog maple syrup aan toegevoegd, maar aangezien er nu jam op de burger gaat (lees: zoet) heb ik de maple syrup maar achterwege gelaten.
Toen de burgers klaar waren konden we gaan bouwen.
Insmeren met pindasaus, jam en de mayo-sriracha-mosterd saus. Burger erop.
In plaats van ook nog eens sla en tomaat op het broodje te doen, heb ik ze deze keer ernaast gehouden. Is me erg goed bevallen moet ik zeggen. Er valt minder tussen je broodje uit.

En toen de burger klaar was het geheel op een plank met frietjes geserveerd
Burger op een bedje van sla en wat roma tomaatjes ernaast
Heerlijk gegeten. Het recept met pindasaus en jam is erg lekker.
De maaltijd afgesloten met het laatste restje zelfgemaakt limoncello, heerlijk in de achtertuin
Dank voor het kijken
Rick