- Berichten
- 4.946
Beste genoten,
Als eerste nog de beste wensen en veel BBQ plezier voor 2022. Dat we een mooi jaar tegemoet kunnen gaan.
Na een tijd van stilte toch m'n BBQ Mojo weer terug gevonden in de kerstvakantie. Gelange tijd liep ik met het id om eens Wagyu vet te mengen in het rundergehakt wat ik bij mijn slager koop. Dit na het zien van een Wagyu vet experiment van Guga. Ik bewaar vaak de mooie stuken vet die ik trim om te gebruiken in stoofpotjes oid. Maar het kan natuurlijk ook gewoon in het relatief mager gehakt dat we bij de slagers kopen. En ik kan je alvast verklappen dat het zeker de moeite waard is.
Hierbij een klein verslagje.
Begonnen met het gehakt te mengen en het Wagyu vet halfbevroren in stukken te hakken. Gewoon met het mes, wel zo makkelijk. Daarbij alleen wat zout en peper gedaan. Gehakt afwegen in bolletjes van 125gr en daarna burgers van vormen.
Je kunt nu mooie de extra stukjes vet zien die bij het gehakt gemengd zijn. Burgers gaan de koelkast in om nog even verder op te stijven. Konden we nu mooi beginnen met de ingrediënten. We gingen op de culinaire toer. Uitjes en champignons uitbakken. Wat rucola sla, mooie plakken vleestomaten, geraspte Parmezaan en natuurlijk truffelmayo.
Alles stond klaar en kon het feest beginnen. Burgers grillen. En met al dat extra vet gaf dat mooi wat spektakel. Eerst even indirect en daarna stevig grillen.
Dat was even leuk. Mooi vlammenspel en lekker strepen trekken op die burgers. Nu naar binnen en de broodjes lekker op gaan maken. Voor de kindjes zachte bolletjes. En voor ons een Italiaanse bol. Eerst een laagje truffel mayo, dan rucola, de burger, handje Parmezaan, de ui/champignon mix, mooie grote plak vleestomaat en de deksel. Dat zag er alles al om te watertanden uit.
OMG wat was dat lekker. Het extra vet gaf net dat extra tikje beef smaak. Niet mega overdreven, maar net die subtiele touch. Dus vanaf nu geen reden meer om dat mooie vet weg te gooien. Maar gewoon vacuümmeren of goed inpakken en gelijk invriezen. Komt altijd van pas.
Als eerste nog de beste wensen en veel BBQ plezier voor 2022. Dat we een mooi jaar tegemoet kunnen gaan.
Na een tijd van stilte toch m'n BBQ Mojo weer terug gevonden in de kerstvakantie. Gelange tijd liep ik met het id om eens Wagyu vet te mengen in het rundergehakt wat ik bij mijn slager koop. Dit na het zien van een Wagyu vet experiment van Guga. Ik bewaar vaak de mooie stuken vet die ik trim om te gebruiken in stoofpotjes oid. Maar het kan natuurlijk ook gewoon in het relatief mager gehakt dat we bij de slagers kopen. En ik kan je alvast verklappen dat het zeker de moeite waard is.
Hierbij een klein verslagje.
Begonnen met het gehakt te mengen en het Wagyu vet halfbevroren in stukken te hakken. Gewoon met het mes, wel zo makkelijk. Daarbij alleen wat zout en peper gedaan. Gehakt afwegen in bolletjes van 125gr en daarna burgers van vormen.
Je kunt nu mooie de extra stukjes vet zien die bij het gehakt gemengd zijn. Burgers gaan de koelkast in om nog even verder op te stijven. Konden we nu mooi beginnen met de ingrediënten. We gingen op de culinaire toer. Uitjes en champignons uitbakken. Wat rucola sla, mooie plakken vleestomaten, geraspte Parmezaan en natuurlijk truffelmayo.
Alles stond klaar en kon het feest beginnen. Burgers grillen. En met al dat extra vet gaf dat mooi wat spektakel. Eerst even indirect en daarna stevig grillen.
Dat was even leuk. Mooi vlammenspel en lekker strepen trekken op die burgers. Nu naar binnen en de broodjes lekker op gaan maken. Voor de kindjes zachte bolletjes. En voor ons een Italiaanse bol. Eerst een laagje truffel mayo, dan rucola, de burger, handje Parmezaan, de ui/champignon mix, mooie grote plak vleestomaat en de deksel. Dat zag er alles al om te watertanden uit.
OMG wat was dat lekker. Het extra vet gaf net dat extra tikje beef smaak. Niet mega overdreven, maar net die subtiele touch. Dus vanaf nu geen reden meer om dat mooie vet weg te gooien. Maar gewoon vacuümmeren of goed inpakken en gelijk invriezen. Komt altijd van pas.