- Berichten
- 572
BBQ- fans !
eindelijk weer de tijd en moed om iets te posten.
Hierbij dan ook meteen mijn bedrage aan de foto wedstrijd van deze maand: not your average burger !
wat heb ik voor dit heerlijke broodje gebruikt:
- ciabatta broodjes
- solo knoflook
- gehakt
- gehakt kruiden
- rode ui
- sauce naar keuze
- geraspte kaas
- tomaten
- ananas
- krulsla
- olijfolie en zout
het verslag:
eerst de solo knoflook gepoft. Dit wordt dan boterzacht zodat ik dit op de broodjes kan smeren. Zooo lekker ! ook heerlijk op een Rib-Eye trouwens. Je kan ook een gewone knoflook gebruiken.
stukje van afgesneden, dan op aluminiumfolie met olijfolie en een beetje zout. Dicht knopen en dan op de BBQ !
Niet te dicht bij het vuur anders verbranden ze of kleven vast aan de folie.
Maak de folie ook niet te strak dicht. O, o, o dat wordt straks weer smullen !
ondertussen ook de rode Ui tussen de kolen gelegd. Ja hij zal verbranden....maar alleen aan de buitenkant. Van binnen wordt ie heerlijk warm, het ruikt nu al lekker !
Gehakt gemalen, gekneed en voorzien van kruiden. In de vorm van het broodje gemaakt en dan de BBQ op. Eerst indirect.
Na een tijdje werd het ook tijd om de broodjes te verwarmen op de BBQ:
Is kijken hoe het met de rode ui gaat. Van buiten dus verbrand, hoe zou ie van binnen zijn ?
ziet er goed uit, toch ?
Nu ben ik ook wel benieuwd hoe het met de solo-knoflook gaat:
wat ruikt dat goed en boterzacht, kan zo meteen heerlijk op het broodje gesmeerd worden. De rode ui ook meteen even gesneden:
tomaat in mooie plakjes gesneden:
en het opbouwen van de Hambatta Burger kan beginnen:
Gehakt nog even afgrillen:
Begint al wat te worden hè !
Ziet er toch feestelijk en smakelijk uit :
Wat een heerlijk broodje is het geworden. Was helaas snel op, dus gauw nog maar eens maken !
Bedankt voor het lezen en wellicht hebben jullie wat inspiratie kunnen opdoen !