BasBQ
Beef en Steak

Ham en buikspek

 
 
 

PeeVee

Kooltjesharker
Berichten
127
Lekker hoor, je eigen vleeswaren maken. Twee stukken buikspek rijkelijk bestrooid met bruine suiker en colorozo (??n stuk ook nog met uienpoeder, wat knoflook en chilipoeder) en heeft 4 dagen in de koeler gelegen (< 8 graden) en +/- om de halve dag even omgedraaid. Ham heeft 3 dagen in een pekel gelegen van colorzo en bruine suiker met een beetje zwarte peper en wat mosterd, daarna nog 3 dagen uit de pekel gekoeld en 1 dag gedroogd. Spek heeft ong. 4 uur op de smoker gelegen, ham ong. 6 uur. Resultaat is voortreffelijk, mijn dochtertje (11) en haar vriendinnetje kwamen zojuist vragen of ze nog een stukje ham mochten... Dan zit 't wel goed. Ik vind het spek lekkerder, neutrale zilte lichtzoete smaak en heeeel zacht. De ham is wat zouter (maar niet t?) en iets droger/vleziger.

1911843_667822653281269_691335911_n.jpg


10006943_667822659947935_74433135_n.jpg


1185481_667435923319942_631833555_n.jpg
 
Dat ziet er goed uit!
 
dat lust ik ook wel
 
Bewaar maar wat voor mij!! :D
 
Hahaha... smulpapen... Alles is inmiddels op. De familie van een bordje voorzien, de dikke stukjes spek (van de "kontjes gesneden") lekker met een eitje gebakken. Spek lekker op brood en het restje laatst met kaas en uitjes door een macaronischotel uit de oven. De ham was overigens na een weekje niet lekker meer dus voor de zekerheid maar weggegooid. Het gaat steeds beter, maar nog steeds vind ik de ham lastig. Spek vind ik trouwens ook lekkerder dus ga me daar maar op toeleggen denk ik.
 
Terug
Bovenaan Onderaan