- Berichten
- 275
Griekse avond met een paar buren. Uitstekende gelegenheid om het spit weer eens te laten draaien.
Voor 8 personen:
1,5 kilo procureur
4 tenen knoflook
2 grote uien
1 el gerookt paprikapoeder
3 el oregano
1 el tijm
1 el komijn
1 el kaneel
1 el zout
1 tl cayennepeper
150 ml olijfolie
Ziplockbag
Spit (Joetisserie)
Begonnen met het in plakken snijden van de procureur. Gelukkig heb ik ooit een snijmachine cadeau gekregen. Ideaal ding om mooie gelijke plakken te snijden.
De kruiden gemixt met de olie, knoflooktenen geperst en één ui geraspt.
Vlees ingesmeerd, in een ziplock gestopt en een nacht in de koeling gelegd.
Dag later de plakken aan het spit geregen. Begonnen met een halve ui, het vlees ertussen en weer geëindigd met de andere halve ui. Goed aandrukken.
De bbq naar 150 graden. Houtskool op een helling, zodat de ene kant wat warmer dan de andere is. Dik anderhalf uur laten draaien. Buitenkant eraf snijden, de rest weer terughangen. Lekker met een pita, zelfgemaakte tzatziki en een frisse salade. Eet smakelijk!
Voor 8 personen:
1,5 kilo procureur
4 tenen knoflook
2 grote uien
1 el gerookt paprikapoeder
3 el oregano
1 el tijm
1 el komijn
1 el kaneel
1 el zout
1 tl cayennepeper
150 ml olijfolie
Ziplockbag
Spit (Joetisserie)
Begonnen met het in plakken snijden van de procureur. Gelukkig heb ik ooit een snijmachine cadeau gekregen. Ideaal ding om mooie gelijke plakken te snijden.
De kruiden gemixt met de olie, knoflooktenen geperst en één ui geraspt.
Vlees ingesmeerd, in een ziplock gestopt en een nacht in de koeling gelegd.
Dag later de plakken aan het spit geregen. Begonnen met een halve ui, het vlees ertussen en weer geëindigd met de andere halve ui. Goed aandrukken.
De bbq naar 150 graden. Houtskool op een helling, zodat de ene kant wat warmer dan de andere is. Dik anderhalf uur laten draaien. Buitenkant eraf snijden, de rest weer terughangen. Lekker met een pita, zelfgemaakte tzatziki en een frisse salade. Eet smakelijk!