Ook hier mocht het spit rondjes draaien dit weekend. Een beetje geïnspireerd door de post van Smoker Seven eerder deze week.
Donderdagavond 2,8kg in plakken gesneden procureur in de pekel gezet: 4 liter water, 300 gram nitrietzout, 100 gram suiker, laurierblaadjes, 4 teentjes knoflook en een bosje tijm.
Vrijdagavond de procureur drooggedept en een marinade gemaakt van 350ml olijfolie, 50 ml citroensap, 2 geraspte uien, 4 tenen knoflook, 2 rode pepers, komijn, paprikapoeder, oregano en een beetje kaneel. Bewust geen zout gedaan, in verband met de pekel.
Zaterdag om 15u de bbq aangestoken en naar 150 graden gebracht, met 2 blokjes kersenhout. De lapjes procureur afwisselend met halve paprika’s en dungesneden plakken spekvet op de spies geschoven. Na 3 uur was het vlees 72 graden en toen mocht het er af.
Ik had mooie pitabroodjes bij de Sligro gehaald, 2 minuutjes op de restwarmte van de bbq, heerlijke knoflooksaus van Gilroy, ijsbergsla, tomaatjes en gebakken en gedroogde uitjes erbij. Met 8 man van gesmuld. Er was denk ik een kilo’tje over, die is vandaag door de verjaardagsvisite vakkundig weggewerkt.
De plakjes spekvet er tussen had ik van het recept van Smoker Seven. Het was mij toch iets te vet, volgende keer weer zonder. Maar ondanks dat was het heerlijk en werd het onverdeeld positief ontvangen!
Donderdagavond 2,8kg in plakken gesneden procureur in de pekel gezet: 4 liter water, 300 gram nitrietzout, 100 gram suiker, laurierblaadjes, 4 teentjes knoflook en een bosje tijm.
Vrijdagavond de procureur drooggedept en een marinade gemaakt van 350ml olijfolie, 50 ml citroensap, 2 geraspte uien, 4 tenen knoflook, 2 rode pepers, komijn, paprikapoeder, oregano en een beetje kaneel. Bewust geen zout gedaan, in verband met de pekel.
Zaterdag om 15u de bbq aangestoken en naar 150 graden gebracht, met 2 blokjes kersenhout. De lapjes procureur afwisselend met halve paprika’s en dungesneden plakken spekvet op de spies geschoven. Na 3 uur was het vlees 72 graden en toen mocht het er af.
Ik had mooie pitabroodjes bij de Sligro gehaald, 2 minuutjes op de restwarmte van de bbq, heerlijke knoflooksaus van Gilroy, ijsbergsla, tomaatjes en gebakken en gedroogde uitjes erbij. Met 8 man van gesmuld. Er was denk ik een kilo’tje over, die is vandaag door de verjaardagsvisite vakkundig weggewerkt.
De plakjes spekvet er tussen had ik van het recept van Smoker Seven. Het was mij toch iets te vet, volgende keer weer zonder. Maar ondanks dat was het heerlijk en werd het onverdeeld positief ontvangen!