- Berichten
- 1.085
Afgelopen weekend stond dan eindelijk gyros van het spit op de planning. Deze stond al even op mijn to-q lijstje maar we kregen nu twee gasten dus een mooi moment om een wat ‘groter’ gerecht klaar te maken.
Ik heb voor de bereiding het recept van bbq helden aangehouden. De procureur was in de aanbieding bij de Makro dus ik heb gelijk een stuk van 3kg gehaald. Uiteindelijk heb ik de helft gebruikt. De andere helft ligt in de vriezer voor een volgende keer.
Op vrijdag heb ik procureur in dunne plakken gesneden en in de marinade gezet. Deze konden lekker een nachtje marineren. Ook heb ik de knoflooksaus gemaakt. Het smaakt zoveel beter als je dit ruim van tevoren maakt. En ik kon eindelijk de sausflessen van de Ikea gebruiken. Zorg er wel voor dat je de peterselie klein genoeg snijd, want die zat soms verstopt
Op zaterdag de hele handel aan het spit gehangen met aan beide zijden een halve ui om het allemaal wat beter op zijn plek te houden. Die lucht die uit het zakje kwam betekende al veel goeds. Wat rook dat al lekker!
De Weber ondertussen voorbereid voor het spit met aan beiden zijden 2 bakjes briketten. Ik ben uitgegaan voor een temperatuur van ergens tussen de 150 en 170 graden. Ik heb er onder een lekbakje gezet met wat zand zodat niet alles onder het druipende vet zou komen te zitten.
Met het deksel dicht zo'n anderhalf uur laten draaien. Wat kwam daar een lucht vanaf zeg, genieten!
Na anderhalf uur even de temperatuur gemeten, maar deze was nog te laag. We moesten nog even wachten. Een half uur later gaf de thermapen 68 graden aan. Dat was voor mij prima dus tijd om te snijden!
Van het snijden helaas geen goede foto's, sorry!
Ik heb na de eerste keer aansnijden het spit weer even terug gehangen om het vlees weer wat extra te grillen.
Ondertussen wat pita's opgewarmd en uiteindelijk gevuld met wat ijsbergsla, tomaat, komkommer, rode ui, een goeie dot zelfgemaakt knoflooksaus en natuurlijk het vlees. Wat was dat lekker zeg. Zeker voor herhaling vatbaar!
Dit keer gelijk na bereiding het zand uit de lekbak weg gegooid. Dit was ik een vorige keer vergeten en was toen flink bikken...
Bedankt voor het lezen en kijken
Ik heb voor de bereiding het recept van bbq helden aangehouden. De procureur was in de aanbieding bij de Makro dus ik heb gelijk een stuk van 3kg gehaald. Uiteindelijk heb ik de helft gebruikt. De andere helft ligt in de vriezer voor een volgende keer.
Op vrijdag heb ik procureur in dunne plakken gesneden en in de marinade gezet. Deze konden lekker een nachtje marineren. Ook heb ik de knoflooksaus gemaakt. Het smaakt zoveel beter als je dit ruim van tevoren maakt. En ik kon eindelijk de sausflessen van de Ikea gebruiken. Zorg er wel voor dat je de peterselie klein genoeg snijd, want die zat soms verstopt

Op zaterdag de hele handel aan het spit gehangen met aan beide zijden een halve ui om het allemaal wat beter op zijn plek te houden. Die lucht die uit het zakje kwam betekende al veel goeds. Wat rook dat al lekker!
De Weber ondertussen voorbereid voor het spit met aan beiden zijden 2 bakjes briketten. Ik ben uitgegaan voor een temperatuur van ergens tussen de 150 en 170 graden. Ik heb er onder een lekbakje gezet met wat zand zodat niet alles onder het druipende vet zou komen te zitten.
Met het deksel dicht zo'n anderhalf uur laten draaien. Wat kwam daar een lucht vanaf zeg, genieten!
Na anderhalf uur even de temperatuur gemeten, maar deze was nog te laag. We moesten nog even wachten. Een half uur later gaf de thermapen 68 graden aan. Dat was voor mij prima dus tijd om te snijden!
Van het snijden helaas geen goede foto's, sorry!
Ik heb na de eerste keer aansnijden het spit weer even terug gehangen om het vlees weer wat extra te grillen.
Ondertussen wat pita's opgewarmd en uiteindelijk gevuld met wat ijsbergsla, tomaat, komkommer, rode ui, een goeie dot zelfgemaakt knoflooksaus en natuurlijk het vlees. Wat was dat lekker zeg. Zeker voor herhaling vatbaar!
Dit keer gelijk na bereiding het zand uit de lekbak weg gegooid. Dit was ik een vorige keer vergeten en was toen flink bikken...
Bedankt voor het lezen en kijken

Laatst bewerkt: