BasBQ
Beef en Steak

Grrrrilling in the Rain........ Tacos Al Pastor, Beefspiesjes, klein grut

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.649
Ondanks regen en harde wind gisteren toch maar weer doorgezet. Wat gerechten voor friends en family.

- Moinkballs
- Beef teriyaki spiesjes met (in de keuken) gewokte groenten
- Tacos al Pastor met aardappeltortilla, volgens onderstaand recept van @Barbeknoei

Ff een noodoplossing voor de Q's bedacht. Rommelig maar effectief.
Helaas met windvlaag de deksel van de W57 laten vallen. 🤬🤬
Ivm het gevaar voldoende lang de wacht gehouden onder het genot van de nodige sapjes

IMG_7341.jpg
IMG_7342.jpg


Gerechtje 1; Moinkballs.
Moinks gemaakt en laten opstijven. Voorzien van een drupje bbq saus en dan roken met appelhout op de BGE tot een kern van 72 C.

IMG_7337.jpg
IMG_7344.jpg



Gerechtje 2; Beefsteaks in eigen gemaakte teriyaki marinade. BGE omgebouwd voor de spiesjes. Kerntemp tot 56 C.

IMG_7345.jpg


Gerechtje 3; Tacos Al Pastor.
Marinade en vlees voorbereid volgens recept. Slager had dun gesneden (< 1cm) halskarbonades gemaakt. Botje eruit en hoppa. 12 uur in de marinade.
Op de spies gestoken en daarna de Q op.
< 2h op de Q met een dome temp van 180 C. Garen ging niet zoals verwacht. Op een kerntemp van 67 van de Q af. Vlees door de ananas iets zompig geworden.
Smaak verder in orde.
En eindelijk was het droog.

Tussendoor op de BGE een aardappeltortilla gemaakt.

IMG_7336.jpg
IMG_7339.jpg
IMG_7343.jpg
IMG_7347.jpg


IMG_7348.jpg
IMG_7349.jpg


IMG_7355.jpg
IMG_7356.jpg


Helaas, door omstandigheden geen mooie foto foor de december challenge kunnen maken.
Smaak van alles verder in orde. Geen restjes over.

Leerpuntjes:
- Geen moinkballs meer distribueren naar de inpandig verblijvende cheffinnen
- Geen ananas meer als tussenschijf in de spies steken
- Plate setter of bredere lekbak gebruiken. Voorkomt "zwart geblakerde randjes"
- Meer Bit en minder Mühlen kräuter aan de borreltafel.
 
Ziet er wel lekker uit allemaal hoor.

Zonde van je deksel, veel schade aan het emaille?

Misschien een excuus om de cheffin te overtuigen van een deftig afdak.
 
Held door met dit weer toch de bbq aan te steken! Het ziet er allemaal geweldig uit.
 
Ziet er wel lekker uit allemaal hoor.

Zonde van je deksel, veel schade aan het emaille?

Misschien een excuus om de cheffin te overtuigen van een deftig afdak.
Valt mee, net aan de rand. Is ook rond en vlak gebleven.

Ik heb een afdak met raamzeilen, deze wilde ik ivm de wind niet verder open doen.
 
Waarom geen ananas meer?ziet er wel heerlijk uit
Precies wat ik ook dacht…
Ben sinds kort de trotse eigenaar van een spit maar helaas (bij gebrek aan afdak) nog niet uit kunnen proberen. Deze ziet er top uit…
 
Waarom geen ananas meer?ziet er wel heerlijk uit
Precies wat ik ook dacht…
Ben sinds kort de trotse eigenaar van een spit maar helaas (bij gebrek aan afdak) nog niet uit kunnen proberen. Deze ziet er top uit…

Enzymen (bromelaïne) in ananas maken vlees mals(er). Te lang en vlees kan wat zompig worden.
Op enkele stukjes karbonade was mij dat ook "gelukt" .
 
Terug
Bovenaan Onderaan