- Berichten
- 5.099
Ondanks regen en harde wind gisteren toch maar weer doorgezet. Wat gerechten voor friends en family.
- Moinkballs
- Beef teriyaki spiesjes met (in de keuken) gewokte groenten
- Tacos al Pastor met aardappeltortilla, volgens onderstaand recept van @Barbeknoei
www.bbqgenootschap.nl
Ff een noodoplossing voor de Q's bedacht. Rommelig maar effectief.
Helaas met windvlaag de deksel van de W57 laten vallen.

Ivm het gevaar voldoende lang de wacht gehouden onder het genot van de nodige sapjes
Gerechtje 1; Moinkballs.
Moinks gemaakt en laten opstijven. Voorzien van een drupje bbq saus en dan roken met appelhout op de BGE tot een kern van 72 C.
Gerechtje 2; Beefsteaks in eigen gemaakte teriyaki marinade. BGE omgebouwd voor de spiesjes. Kerntemp tot 56 C.
Gerechtje 3; Tacos Al Pastor.
Marinade en vlees voorbereid volgens recept. Slager had dun gesneden (< 1cm) halskarbonades gemaakt. Botje eruit en hoppa. 12 uur in de marinade.
Op de spies gestoken en daarna de Q op.
< 2h op de Q met een dome temp van 180 C. Garen ging niet zoals verwacht. Op een kerntemp van 67 van de Q af. Vlees door de ananas iets zompig geworden.
Smaak verder in orde.
En eindelijk was het droog.
Tussendoor op de BGE een aardappeltortilla gemaakt.
Helaas, door omstandigheden geen mooie foto foor de december challenge kunnen maken.
Smaak van alles verder in orde. Geen restjes over.
Leerpuntjes:
- Geen moinkballs meer distribueren naar de inpandig verblijvende cheffinnen
- Geen ananas meer als tussenschijf in de spies steken
- Plate setter of bredere lekbak gebruiken. Voorkomt "zwart geblakerde randjes"
- Meer Bit en minder Mühlen kräuter aan de borreltafel.
- Moinkballs
- Beef teriyaki spiesjes met (in de keuken) gewokte groenten
- Tacos al Pastor met aardappeltortilla, volgens onderstaand recept van @Barbeknoei
Tacos Al Pastor van het spit
Dit gerecht stond al heel lang op mijn lijstje. Op Netflix staat een complete serie over de Mexicaanse taco en na het zien van die serie wil je niet meer anders. Echt genieten, al zeg ik het zelf! Ingrediënten voor 4 pers: 1,2 kilo procureur 100 gram chipotles in adobo 1 theelepel Potje...

Ff een noodoplossing voor de Q's bedacht. Rommelig maar effectief.
Helaas met windvlaag de deksel van de W57 laten vallen.


Ivm het gevaar voldoende lang de wacht gehouden onder het genot van de nodige sapjes
Gerechtje 1; Moinkballs.
Moinks gemaakt en laten opstijven. Voorzien van een drupje bbq saus en dan roken met appelhout op de BGE tot een kern van 72 C.
Gerechtje 2; Beefsteaks in eigen gemaakte teriyaki marinade. BGE omgebouwd voor de spiesjes. Kerntemp tot 56 C.
Gerechtje 3; Tacos Al Pastor.
Marinade en vlees voorbereid volgens recept. Slager had dun gesneden (< 1cm) halskarbonades gemaakt. Botje eruit en hoppa. 12 uur in de marinade.
Op de spies gestoken en daarna de Q op.
< 2h op de Q met een dome temp van 180 C. Garen ging niet zoals verwacht. Op een kerntemp van 67 van de Q af. Vlees door de ananas iets zompig geworden.
Smaak verder in orde.
En eindelijk was het droog.
Tussendoor op de BGE een aardappeltortilla gemaakt.
Helaas, door omstandigheden geen mooie foto foor de december challenge kunnen maken.
Smaak van alles verder in orde. Geen restjes over.
Leerpuntjes:
- Geen moinkballs meer distribueren naar de inpandig verblijvende cheffinnen
- Geen ananas meer als tussenschijf in de spies steken
- Plate setter of bredere lekbak gebruiken. Voorkomt "zwart geblakerde randjes"
- Meer Bit en minder Mühlen kräuter aan de borreltafel.