Nadat de eerste keer de worst in de prullenbak was beland nu een nieuwe poging. De eerste keer ging niet goed omdat de Ph-waarde niet juist was. Wat gingen we nu anders doen: yoghurt gebruiken in plaats van starterculturen!
Om te zorgen dat we niet teveel vlees verspillen dit keer een test met maar 500 gram vlees.
Resultaat na het draaien en vullen
Natuurlijk het begin gewicht van 1 worst meten:
Na 3 dagen op ongeveer 22 graden en 90% r.luchtvochtigheid is de Ph gedaald tot 5.0. Gelukkig dit keer wel. Gaan er al mooi uitzien:
Hiermee hebben we de Ph-waarde gemeten:
Ondertussen zijn we 7 dagen verder en is het gewichtsverlies 32,5%, maar ze blijven nog even hangen van mij mogen ze wat droger
Om te zorgen dat we niet teveel vlees verspillen dit keer een test met maar 500 gram vlees.
Resultaat na het draaien en vullen
Natuurlijk het begin gewicht van 1 worst meten:
Na 3 dagen op ongeveer 22 graden en 90% r.luchtvochtigheid is de Ph gedaald tot 5.0. Gelukkig dit keer wel. Gaan er al mooi uitzien:
Hiermee hebben we de Ph-waarde gemeten:
Ondertussen zijn we 7 dagen verder en is het gewichtsverlies 32,5%, maar ze blijven nog even hangen van mij mogen ze wat droger