Beef en Steak

Groniger drogeworst

 
 

Swokey

Kooltjesharker
Berichten
174
Nadat de eerste keer de worst in de prullenbak was beland nu een nieuwe poging. De eerste keer ging niet goed omdat de Ph-waarde niet juist was. Wat gingen we nu anders doen: yoghurt gebruiken in plaats van starterculturen!

Om te zorgen dat we niet teveel vlees verspillen dit keer een test met maar 500 gram vlees.

Resultaat na het draaien en vullen
IMG_0373.JPG


Natuurlijk het begin gewicht van 1 worst meten:
IMG_0374.JPG


Na 3 dagen op ongeveer 22 graden en 90% r.luchtvochtigheid is de Ph gedaald tot 5.0. Gelukkig dit keer wel. Gaan er al mooi uitzien:
IMG_0376.JPG


Hiermee hebben we de Ph-waarde gemeten:
IMG_0377.JPG


Ondertussen zijn we 7 dagen verder en is het gewichtsverlies 32,5%, maar ze blijven nog even hangen van mij mogen ze wat droger
 
Afwachten... ;)

Waar heb je de PH-strips gekocht? Mijn eerste gefermenteerde worst is nl ook in de kliko beland.... :(
 
Te... veel... grappen... mogelijk... *tilt* *tilt*
 
Terug
Bovenaan Onderaan