- Berichten
- 33
Goedemorgen bbqgenoten!
Mijn naam is Melvin, 33 jaar uit Brabant. Ik lees al een tijd mee hier op het forum en nu is het tijd om actief mee te doen.
Heb sinds vorige week eindelijk zelf na lang twijfelen de overstap gemaakt naar een kamado. Ik barbecue zelf al een jaar of 13 met veel plezier, ook vrienden weten dit, en ben dus altijd de pineut als er gebarbecued wordt (alleen maar leuk), maar had toch altijd het gevoel dat een kamado voor de echte die-hards was.
Heb in het verleden van alles gehad, begon allemaal met een keteltje die steeds groter moest, toen (stom) overgestapt op gas maar dit heeft me nooit kunnen bekoren ondanks dat het toch makkelijker is om “even” te barbecuen. Wilde toch weer terug naar kolen en toen was de vraag; ondanks de prijs dan eindelijk een kamado?! Zo geschiedde. Zoals m’n username al verraad, het is een gg large geworden in de kleur zwart, dit omdat we de grijze variant minder mooi vonden.
Gister tijdens het inbranden moink balls gemaakt en ondanks dat daar weinig aan mis kan gaan, zijn ze goed gelukt. Ik gebruikte marabu kolen dus het aansteken duurde even, maar eenmaal op temperatuur bleef ie daar ook constant op. Ik vond ze alleen wat aan de zoute kant (zout in gehakt/door de rub/in spek rollen) daar is dus nog ruimte voor verbetering wmb maar de rest vond ze heerlijk.
Het volgende dat ik ga maken zijn natuurlijk 3-2-1 ribbetjes alleen ben ik bang dat als ik die in de rub zet, deze ook weer te zout zullen worden, hebben jullie hier tips voor?
Houdoe
Mijn naam is Melvin, 33 jaar uit Brabant. Ik lees al een tijd mee hier op het forum en nu is het tijd om actief mee te doen.
Heb sinds vorige week eindelijk zelf na lang twijfelen de overstap gemaakt naar een kamado. Ik barbecue zelf al een jaar of 13 met veel plezier, ook vrienden weten dit, en ben dus altijd de pineut als er gebarbecued wordt (alleen maar leuk), maar had toch altijd het gevoel dat een kamado voor de echte die-hards was.
Heb in het verleden van alles gehad, begon allemaal met een keteltje die steeds groter moest, toen (stom) overgestapt op gas maar dit heeft me nooit kunnen bekoren ondanks dat het toch makkelijker is om “even” te barbecuen. Wilde toch weer terug naar kolen en toen was de vraag; ondanks de prijs dan eindelijk een kamado?! Zo geschiedde. Zoals m’n username al verraad, het is een gg large geworden in de kleur zwart, dit omdat we de grijze variant minder mooi vonden.
Gister tijdens het inbranden moink balls gemaakt en ondanks dat daar weinig aan mis kan gaan, zijn ze goed gelukt. Ik gebruikte marabu kolen dus het aansteken duurde even, maar eenmaal op temperatuur bleef ie daar ook constant op. Ik vond ze alleen wat aan de zoute kant (zout in gehakt/door de rub/in spek rollen) daar is dus nog ruimte voor verbetering wmb maar de rest vond ze heerlijk.
Het volgende dat ik ga maken zijn natuurlijk 3-2-1 ribbetjes alleen ben ik bang dat als ik die in de rub zet, deze ook weer te zout zullen worden, hebben jullie hier tips voor?
Houdoe